Andoni Iraola: Nem hibázhatunk ezen a meccsen

A Rayo Vallecano edzője a Real Madrid elleni mérkőzés előtt.

„Nem egy-két dolgot kell jól csinálnunk ahhoz, hogy megállítsuk őket, hanem nagyon sok dolgot. Hibáknak nincs helye, és ahogy mondtam, gyakorlatilag mindent jól kell csinálnunk, ha ki akarunk hozni valamit ebből a meccsből. Ők egy olyan csapat, amely ha hagyják, hogy tegyék a dolgukat, akkor meg fogják találni a jó pillanataikat, ahogy minden meccsen teszik, tartson ez akár hosszabb vagy rövidebb ideig.”

„Lehetetlen egyetlen játékost kiemelni közülük. Sok olyan játékosuk van, aki a posztján a világ legjobbjai közé tartozik. Talán Benzema és Vinícius azok, akik az elmúlt időszakban kibillentették a meccseket az egyensúlyi helyzetből, de gyakorlatilag minden poszton vannak elit játékosaik.”

„Nem gondolom, hogy olyan csapat vagyunk, amely más lenne idegenben és hazai pályán. Az eddigi meccsek színvonala rendkívül magas volt. Volt néhány nagyon nehéz mérkőzésünk. Lehet, hogy a szezon második felében majd azt kérdezitek tőlem, ahogy tavaly is, hogy miért megy jobban otthon. Valószínűleg köze van a beosztáshoz. Egyes pályákon nehezebb játszani mint másokon, mi pedig most az egyik legnehezebbre megyünk, ahol nagyon nehéz bármit is elérni. De ahogy mondtam, a lehetőségünk megvan erre. Nem tudom, hogy hány helyzetünk lesz, de amik adódnak, azokat megpróbáljuk a lehető legjobban kihasználni.”

Andoni Iraola
a kép forrása: YouTube screenshot (Rayo Vallecano de Madrid)

„Amikor egy ilyen pályán játszol, arról álmodozol, hogy jól teljesítesz, kihozod magadból a legtöbbet és a szerencse neked kedvez majd. Játszhatsz ugyanúgy, mint a Barcelona ellen, de ítélnek ellened egy büntetőt, ami bármikor előfordulhat, és döntetlenre változik az állás, ami mindent megváltoztat. Mindent megteszünk majd, de nem tudjuk, mi fog történni. Ami rajtunk múlik, azt megtesszük. A legjobbunkat kell nyújtanunk, ami szerintem elég versenyképes ahhoz, hogy megnehezítsük a Real Madrid dolgát. Hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk, nem tudjuk.”

„Hogy mit kell másképp csinálnunk, mint a Barca ellen? Két teljesen más mérkőzésről van szó, a környezet, az ellenfél játékmódja miatt… Ha otthon játszunk, akkor ott vannak velünk a szurkolóink, ami most sajnos nem így lesz. A Bernabéu egy nagyobb pálya, több térrel, több előre-hátra játékkal… Ők egy olyan csapat, amely ilyenkor komoly gondokat tud okozni, meg kell próbálnunk jobban irányítani a játékot.”

(Hol volt 1996-ban, amikor a Rayo legyőzte a Real Madridot a Bernabéuban?) „14 éves voltam. Nem emlékszem, hogy mit csináltam, de az biztos, hogy rendkívül nehéz dolog itt nyerni, ahogy más csapatok statisztikáiból is látszik. Végül is ha egy ilyen pályán hosszú éveken át nem tudsz nyerni, akkor egy idő után akár kedvezően is alakulhatnak a dolgok. A tizenhatoson belül nagyon pontosnak kell lenni, nem szabad gólokat eredményező hibákat elkövetni, ki kell használni az adódó lehetőségeket, de mindenekelőtt a legjobbunkat kell nyújtanunk. Bármi, amiben nem hozzuk ezt a szintet, vagy ha a határunkon leszünk, az meg fogja nehezíteni a dolgunkat, és bíznunk kell abban, hogy nekik nem ez lesz a legjobb napjuk. De ha mi nem hozzuk azt, amit tudunk, akkor biztosan az lesz.”

Forrás: rayovallecano.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK