A Real Madrid jó döntést hozott, amikor elengedte Varane-t, Ramost és Ødegaard-t

Az idő eddig a Real Madrid vezetőségének döntését igazolja: a fent említett játékosok nem teljesítenek jól új csapataikban – sőt olyan is akad, akinek erre még lehetősége sem adódott.

Úgy tűnik, hogy az idő múlása azt bizonyítja, hogy a Real Madrid vezetői döntöttek jól, amikor a nyár folyamán elengedték Sergio Ramost, Raphaël Varane-t és Martin Ødegaard-t. Utóbbi két labdarúgó eladásából összesen 75 millió euró folyt be a klub számlájára. Mindemellett ezen transzfereknek köszönhetően meglehetősen jelentős bérkifizetéstől szabadult meg a klub, hiszen évente bruttó 44 millió eurót spórolhat a három játékos távozásán. Ugyanakkor, ha csak sportszakmai szempontokat veszünk figyelembe, akkor is elmondhatjuk, nem tűnik egyelőre rossz döntésnek, hogy megvált tőlük a Real Madrid.

A csapat jelenlegi hátsó négyese nem teljesít rosszul, az itt eszközölt változtatásokkal lényegében lecserélték az „öregeket” fiatalabb játékosokra, egy olyan párosra, amely még idényeken át szolgálhatja a klubot – Militão és Alaba személyében két 30 éven aluli (a brazil védő pedig egyenesen nagyon fiatalnak mondható) hátvéd betonozhatja be helyét a csapatban. Emellett az is kiderült időközben, hogy a távozó trió tagjainak mindegyike szenved új egyesületében. Nézzük sorra a helyzetüket!

Sergio Ramos

A Real Madrid legendás kapitánya még debütálni sem tudott a PSG-ben – nemcsak tétmeccsen, még barátságos találkozón sem tudta magára ölteni a párizsi klub mezét. A La Parisien tudósítása szerint a védő már látja a fényt az alagút végén, úgy tűnik, képes lesz kikászálódni hosszan tartó sérüléséből. Ramos múlt héten kezdte meg a teljes értékű edzéseket csapattársaival és egyelőre nincsenek fizikai problémái. Ha minden így halad tovább, akkor november végén, esetleg december elején sor kerülhet a bemutatkozására is.

Ramos

A kapitány problémáját az okozta, hogy az előző idényben operált térde miatt megváltozott a láb dinamikája, ami izomgyengülést és veszteséget is okozott, melynek következtében hosszantartó vádliproblémákkal küzdött. A La Parisien értesülései szerint a PSG még azon is elgondolkodott, hogy szerződést bont a védővel, mivel az orvosi stáb nem volt biztos abban, hogy a legendás játékos valaha is képes lesz a legmagasabb szinten teljesíteni. Ezt az ötletet a vezetőség később elvetett és tagadta is.

Raphaël Varane

A Real Madrid kezdőcsapatának másik középhátvédje is távozott nyáron, ám Manchesterben eddig Fortuna nem ifazán fogta kezeit. Ramoshoz hasonlóan Varane is sérülésekkel küzd. Összesen 45 napot töltött eddig egyéni edzésmunkával és 8 mérkőzést kellett kihagynia – miközben 9-en tudott pályára lépni. Október 30-án, a Tottenham ellen volt újra a kezdőcsapat tagja, majd három nappal később elővigyázatosságból le kellett cserélni őt az Atalanta elleni BL-meccsen.

Madridstore.hu
Kattints és nézd meg a kínálatot!

Ami a sportszakmai oldalt illeti, ebből a szemszögből sincs igazán jó idénye, elég sokat kritizálják mióta a United játékosa. A vörös ördögök csak a hatodik helyet foglalják el a Premier League tabelláján, 9 ponttal lemaradva a listavezetőtől. A Bajnokok Ligájában Cristiano Ronaldo több ízben is megmentette a csapatot, de így sem biztos a továbbjutásuk, annak ellenére sem, hogy ők voltak a csoport legnagyobb esélyesei. A csapat egyik legnagyobb problémája ráadásul a védelem, hiszen 16 meccsen 25 gólt kaptak ezidáig – minden sorozatot figyelembe véve.

Martin Ødegaard

A norvég középpályás helyzete egy kissé bonyolult. A Real Madrid elnökségi tagjai meglehetősen ellenezték a 22 éves játékos távozását. Ezért is töltött több idényt kölcsönben más csapatoknál, az utolsó fél évet történetesen az Arsenalnál, akik ezt követően ajánlottak érte 35 millió eurót, teljes játékjogáért cserébe.

Odegaard

Igen ám, de nagyon úgy tűnik, ez az idény az első igazi próbatétel számára Londonban, hiszen egyre több kritika éri. Emile Smith Rowe játékának köszönhetően Ødegaard a padra szorult. A középpályás legnagyobb problémája, hogy csak olyan szisztémában tud igazán jól teljesíteni, amely megfelel az ő karakterének. Más szavakkal élve: a norvég középpályás egy klasszikus 10-es, aki akkor érzi jól magát, ha teljes szabadságot kap a csatárok mögött, anélkül, hogy védekeznie kellene. Szenvedett, amikor a 4-3-3-as rendszerhez kellett alkalmazkodnia, de problémái vannak Arteta 4-4-2-es szisztémájával is.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK