Ancelotti: Nagyon tetszik a csapat védekezése

A Real Madrid mestere az Atlético Madrid legyőzése után.

„A csapatom megnyugtat, mivel tisztában vagyok azzal, hogy mire képesek a pályán. Nagyon jól kezelik a meccseket, elkötelezetten védekeznek. Igazi csapatot alkotnak. Nem csak egyének kiváló kvalitásokkal. Ami az első félidőben a különbséget jelentette, az az, hogy csapatként játszottunk, és bár komoly egyéni kvalitásokkal, de képesek voltunk arra, hogy ezt összerakjuk és együtt dolgozzunk a közös célért, ami nem más, mint a győzelem.”

„Nagyon tetszik a csapat védekezése. Ebben javultunk a legtöbbet az idény eleje óta. Sokkal egységesebbek vagyunk. Nem támadunk le túl magasan, de így szeretjük, hátrébb alakítjuk ki a blokkot, így van esélyünk a támadóinkat a kontrák során kihasználni.”

Ancelotti

„Gratuláltam Modrićnak a teljesítményéért, mivel csodás meccset játszott. Nem tudom pontosan, hogy mit mondtam neki, de most is briliáns volt. Labdával, labda nélkül, következetesen… Kiválóan.”

„A bajnokság megnyerése rengeteg nyomást helyez rám. Most mi vagyunk az esélyesek, nyugodtan lehet ezt mondani. Nagyon jól teljesítettünk, jobban mint a többiek, de a következő meccsre koncentrálunk, mivel ha lankad a figyelem, arra ráfázhatunk. Jól teljesítünk, így kell folytatnunk tovább, csak így lehet a lehető legkorábban lezárni a nyitott kérdéseket.”

„Nem tudom, hogy mi történhet a BL-ben. Ahogy sokszor elmondtam már, ott is versenyképesek leszünk, efelől nincs kétségem. A végsőkig fogunk harcolni minden sorozatban, amelyben érintettek vagyunk.”

„Vini Jr. magától javul. Nem beszélek vele túl sokat, mivel nem igazán van mit mondanom neki. Mindig csak annyit kérek tőle, hogy legyen hatékony, ne cselezzen csak azért, hogy elmondhassa, cselezett. Ha úgy gondolja, hogy cseleznie kell ahhoz, hogy lőni tudjon, akkor csinálja, de csak azért, hogy elmondhassa, hogy cselezett egyet, ne. A csapatot kell segítenie. Ma nem jött ki jól a Marcos Llorentével való csatározásból, de két gólpasszt is kiosztott, amivel hozzásegített minket a mérkőzés megnyeréséhez.”


Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Az első időszakom rendkívül élvezetes volt számomra. A második évben 22 meccset nyertünk meg sorozatban, de az idény második fele nem ment jól. Ezt nem felejtettem el. Elégedett vagyok, de tudom, hogy az idény második felén is el lehet csúszni. Biztosítanunk kell, hogy ez ne történhessen meg, talán az első időszakomban szerzett tapasztalataim segítenek majd elkerülni a hibákat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK