Xavi: A kezünkben volt a győzelem

A Barcelona edzőjének mérkőzés utáni nyilatkozata.

A mérkőzésről: „A kezünkben volt a meccs. Az első 20-25 percben kicsit idegesek voltunk, de sikerült túljutnunk ezen. Bátornak kellett lennünk és az idegességet magunk mögött kellett hagynunk. Ez nem az a nap, amikor bármivel is dicsekednünk kellene, de ez a Barca megmutatta, hogy bárkivel képes felvenni a versenyt. Az eredmény olyan amilyen, de összességében látszik, hogy a csapat fejlődik.”

Xavi
a kép forrása: Barcelona TV screenshot

Csalódott az eredmény miatt? „Vegyes érzéseim vannak, mivel a győzelem a kezünkben volt. Többször is hosszú ideig domináltuk a meccset, de hiányzott a tapasztalat, türelem, felelősségvállalás. De közel vagyunk hozzájuk. Hiányzott az extra. Közel álltunk a 3-2-höz. Domináltuk a Madridot, visszaszorítottuk őket. Nagy kár. Kicsit szomorúak, kicsit dühösek vagyunk. De jó úton haladunk. Nyerhettünk volna, kockáztattunk, de megfizettünk a hibáinkért.”

Optimista? „Nem panaszkodhatok a játékosaimra, hiszen elkötelezettek voltak. Fiatalok, néha vissza kell fogni őket. Folyamatosan térnek vissza a sérültjeink, ami lökést ad a csapatnak.”

A Barca visszatért a Madrid szintjére? „Ma igen. De a bajnokságban nem. 17 ponttal vagyunk lemaradva tőlük, a Madrid kíméletlen. Jó formában vannak, mi pedig épp a fejlődés szakaszában vagyunk. Ma bármelyik csapat nyerhetett volna. Büszkén megyünk haza a játékunk miatt, ez egy fordulópont a csapatmorál szempontjából, de egyben szomorúak is vagyunk az eredmény miatt.”

        

Forrás: FCBarcelona.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK