Modrić 2023: Még legalább egy év a klub kötelékében

Luka Modrić korát meghazudtoló módon játszik hétről hétre, ennek köszönhetően el is kezdődtek a szerződésének meghosszabbításáról szóló spekulációk. A MARCA meggyőződve ír arról, hogy a horvát középpályás a remeklésének hála további egy évvel hosszabbíthatja meg madridi pályafutását.

A Real Madrid horvát mágusa 2012 nyarán érkezett a klubhoz, José Mourinho kérésére. Habár jelenlegi szerződése 2022. június 30-ig szól, a MARCA biztosra veszi, hogy a lenyűgöző futballjának köszönhetően a klub 2023. június 30-ig meghosszabbítja jelenleg érvényben lévő kontraktusát. 

Modrić madridi élete nem indult könnyen, keméynen meg kellett harcolnia a csapatba kerülésért, de amióta beverekedte magát a Real Madrid kezdőcsapatába, gyakorlatilag kirobbanthatatlan onnan. A játékos új szerződése már látótávolságon belülre került, és mi sem mutatja jobban, hogy mennyire jó döntés lenne ez, mint a hétről-hétre mutatott, korát meghazudtoló játéka. 

Az esetleges szerződéshosszabbítás egy meglehetősen népszerű döntés lenne a klub berkein belül. Modrić a pályán és azon kívül is tökéletesen közvetíti a Real Madrid értékeit. Mindemellett azt is elmondhatjuk, hogy a vezetőség évek óta próbálja megtalálni a horvát középpályás megfelelő alternatíváját, azonban mindezidáig nem jártak sikerrel. 

Vajon mi a titka Modrić örök fiatalságának? A játékos imádja Madridot, imádja a klubot is, a családja pedig teljesen átlagos életet él a spanyol fővárosban. Odafigyel magára, ám ez nem abban nyilvánul meg, hogy 40 ezer eurós matracokon alszik, vagy hogy épp a legkeményebb étrendet követi. Modrić egyszerűen élvezi a mindennapjait, elviszi a gyerekeit az iskolába, és a pályán is egy átlagos ember képét kelti. 

Az idő múlása egyre közelebb viszi őt hőn dédelgetett álmához, miszerint a Real Madrid mezében szeretné befejezni pályafutását. Az is a kezére játszik, hogy a klub nem akarja elengedni őt, azután sem, hogy szögre akasztotta a stoplist. 

A horvát középpályásnak több lehetősége is volt madridi évei alatt, egy kifejezetten kedvező amerikai ajánlattal is köztük, de őt mindvégig csak a madridi folytatás és hosszabbítás érdekelte. Teljesen egyértelmű és szemmel látható a klubhoz való kötődése. Lukita továbra is harcolni akar, ott akar lenni a katari világbajnokságon, a Real Madrid játékosaként akarja képviselni hazáját, emellett pedig még több címet szeretne nyerni imádott klubjával is. Nos, álmai váljanak valóra!

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK