Reinier alig kap lehetőséget, de a Dortmund nem engedné el idő előtt

Reinier Jesus németországi kalandja eddig nem bizonyult gyümölcsözőnek, ráadásul még nincs is vége.

Reinier Jesus néhány évvel ezelőtt boldog ember volt. Miután meglőtte hazája válogatottjának egyik gólját egy Bolívia elleni olimpiai felkészülési meccsen, összecsomagolt és készen állt arra, hogy megkezdje a munkát Raúl González irányítása alatt a Real Madrid Castillában. Ő volt a Real Madrid legfrissebben igazolt brazil tehetsége, Vinícius Júnior és Rodrygo Goes után. 

2020. február 23-án debütált, három mérkőzéssel később pedig a COVID megálljt parancsolt a labdarúgásnak. De ezeken a meccseken is látszott, hogy a játékos által képviselt szint nem a spanyol harmadosztályba való, így nem volt kérdés, hogy más megoldást kell találni számára.

2020 augusztusában a brazil fiatal a Borussia Dortmund együttesébe távozott kölcsönbe, 17 hónappal később pedig nem mondható túl boldognak. Az átigazolásnak tökéletesen kellett volna sikerülnie, de a dolgok végül nem a tervek szerint alakultak.

Ebben a 17 hónapban Reinier összesen 614 percet játszott, 30 alkalommal pályára lépve, ami átlagosan 20 perc játékidőt jelent szereplésenként. Mindössze három meccsen kezdett és egy gól fűződik a nevéhez. Amióta csatlakozott a német csapathoz, 30 játékos játszott nála több percet a klub színeiben.

Reinier még mindig csak 20 éves
Semmi nem úgy alakult, ahogy azt a Real Madrid vagy Reinier tervezte, a blancók pedig tudják, hogy ez a klubváltás kudarcnak tekinthető. Reinier nem fejlődött, ráadásul nem volt könnyű időszak számára a németországi tartózkodás a pandémiás időszak alatt. A Real Madrid szeretné, ha a játékos visszatérne Spanyolországba, ahol új megoldást találnának számára, amely a fejlődését szolgálná, állandó játéklehetőséggel. A Dortmund mindenesetre egyelőre nem szándékozik elengedni a játékost. 

A német klub számol a brazillal az idény végéig, még úgy is, hogy számottevő lehetőséget nem adnak neki. A játékos Andriy Luninhoz hasonló időszakon megy át a kölcsönjátéka során, és csak a blancókon múlik, hogy lerövidítsék ezt az időszakot, és helyet találjanak neki egy másik csapatnál.

A 20 éves brazilnak van még ideje fejlődni, de mind ő, mind pedig a Real Madrid tisztában vannak azzal, hogy karrierje következő lépését bölcsen kell megválasztani.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK