Ancelotti: Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, bátran játszottunk

A Real Madrid 3-1-es győzelmet aratott a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Nagyon jól érzem magam. Jól vagyok és nincsenek tüneteim. Egy hétig voltam távol, és egy remek formában lévő csapat várt a visszatérésemkor. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, bátrak voltunk és megmutattuk a személyiségünk. Mi voltunk a jobb csapat, de még hátravan egy találkozó és bármi megtörténhet.”

„Most vagyunk a félidőnél az egész párharcot tekintve, mi pedig a visszavágón is ugyanilyen teljesítményt szeretnénk nyújtani. A megfelelő meccsterv előnyhöz juttatott minket, ez minden. Nyilván van egy kis előnyünk, de a párharc még mindig nyitott. A Chelsea profitálhat abból, hogy már nem létezik az idegenben lőtt gól szabálya.”

A kulcs az idegenbeli győzelemhez

„A legfontosabb a bátorságunk volt, ezt a játékosok is bizonyították. A kulcs az volt, hogy remekül hoztuk k a labdát hátulról és igyekeztünk a vonalak között játszani. Támadásban Vinire és Benzemára számíthattunk, akik remekül megértették egymást. Ha így játszunk, bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt.”

Benzema méltatása

„Olyan, mint a jó bor. Minden nappal egyre jobb lesz és úgy tűnik, egyre fontosabb szereplője lesz a csapatnak, egyre inkább vezérré válik. Ez jelenti a különbséget az ő esetében. Erős személyiséggel rendelkezik és tisztában van azzal, mennyire fontos játékos. Ahogyan magára vigyáz, az másoknak is példa lehet. Egy komplett játékos. Sok gólt szerez és nagyon fontos eleme a csapatnak, mert az elfutásaival is segít, ha nálunk van a labda. Igazán veszélyes a tizenhatoson belül. Nagyon elégedettek vagyunk vele és szerencsések vagyunk, hogy nálunk játszik.”

Carlo Ancelotti

Taktikai megközelítés

„Ugyanabban a rendszerben játszottunk, de Valverde kezdett a jobb oldalon, hogy visszaszorítsuk a Chelsea bal oldalát. Nagyon jól teljesített. Minden Azpilicueta helyezkedésén múlott. Ha hátul maradt, Valverde előrébb helyezkedett. Sokat beszélek a játékosokkal a futballról, megértem, mit gondolnak és mit szeretnének. Ezt követően én vagyok az, aki meghozza a döntéseket. Néha igazam van, néha pedig tévedek.”

Chelsea

„Egy remek csapatról beszélünk, remek játékosokkal. Nagyszerű emlékeket őrzök az itt töltött időszakomból és biztos vagyok benne, hogy a visszavágó is kemény lesz. Koncentrálnunk kell, csak így állhatunk hozzá. Ez egy olyan csapat, amely mindig kül9nleges helyet foglal el a szívemben, Európa egyik legjobb együttese, amit az utóbbi években is bizonyítottak.”

Militão, Benzema és Valverde lecserélése

„Valverde és Karim fáradtak voltak, ezért hoztam le őket. Militão a csípőjében érzett fájdalmat az első félidőben, aztán a térdficammal is bajlódott. Semmi komolyról nincs szó, de nem tudta befejezni a mérkőzést.”

Courtois kifütyülése

„A Chelsea szurkolóinak is megvan a véleménye. Ott voltam. Néha az ilyen fogadtatás arra utal, hogy a játékosok kivívták a szurkolók tiszteletét a játékuk minőségével. Az a fontos, hogy ez nem befolyásolta a teljesítményét, ezt mindannyian láthattuk.”

Az edzői munka

„A kétségek hozzátartoznak az edzői munkához, sokszor megkérdőjeleznek. Az edző felel a vereségekért és a játékosok kerülnek előtérbe, ha nyer a csapat. Így működik a futball.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK