Modrić: Büszkeséggel tölt el, amikor a nevemet skandálja a közönség

A játékosok közül a meccs legjobbjának választott Modrić, Rodrygo, Nacho és Courtois mondott néhány gondolatot a Chelsea elleni továbbjutást követően.

Modrić:
„Ez csodálatos volt. Egy nagyszerű mérkőzés itt, a Bernabéuban, és egy édes vereség. Vissza kellett állnunk, de nem adtuk fel. Végig hittünk a továbbjutásban. A Chelsea mindent beleadott, de mi végig hittünk abban, hogy továbbjuthatunk, harcoltunk azért, hogy megfordítsuk az állást. Az edző néhány remek cserével segített nekünk abban, hogy megváltozzon a játék érzete.”

Modric

„Hozzászoktunk ahhoz, hogy vissza kell állnunk, a Bayern, a Juventus és az Ajax ellen is ezt tettük. Fontos volt, hogy továbbjussunk, nehéz most az érzelmeket szavakba önteni. Mindent beleadtunk az egész 120 perc során. Az edző által rám bízott szerepben jól éreztem magam. Minden játékos megmutatta a karakterét.”

„Hihetetlen büszkeséggel tölt el, amikor hallom, hogy a szurkolók a nevemet skandálják. Hálás vagyok, hogy az első naptól kezdve mögöttem állnak, és úgy tűnik, hogy a pályán mutatott teljesítményemmel, jó játékkal és meccsek megnyerésével vissza tudom ezt fizetni nekik. Haladjunk évről évre, nézzük meg, hogy hogyan érzem magam.”

„Ha meg akarod nyerni a BL-t, akkor mindenkit le kell győznöd. Mind az Atlético, mind a City rendkívül erős csapat, a legfontosabb most az, hogy ott vagyunk az elődöntőben. Meg fogjuk nézni a meccsüket, kiderül, hogy kivel játszunk majd.”

Rodrygo:
„Luka gólpassza lenyűgöző volt. Mindig azt mondja, hogy támadjam az üres területet, ő pedig meg fog találni egy passzal. És így is lett. Örülök, hogy megszerezhettem ezt a gólt, ami a továbbjutásunkhoz kellett. Nagyon komolyan kellett védekeznünk. Tudtuk, hogy rendkívül nehéz meccs lesz, de végül nehezebb lett, mint gondoltuk.”

Rodrygo

„Az edző azt kérte tőlem, amit mindig. Néhány egész jó teljesítményt követően álltam be, de hiányoztak a gólok. Most döntő fontosságúnak bizonyult a találatom. Azt mondta, hogy legyek türelmes és jönni fog a gól. Nagyon boldogok vagyunk.”

„Kulcsfontosságú, hogy a végsőkig harcoltunk. Egyetlen pillanatra sem adtuk fel, bár szenvedtünk, aztán jött a gólom. Ez adott egy lökést. Mindenki beszél a pályán, de néhány játékosnak nem kell beszélnie, csak futnia. Mindenki közös feladata, hogy bíztassuk egymást.”

„A szurkolók feltüzeltek minket, amikor fáradtnak éreztük magunkat 0-3-as hátrányban. Nagyon élveztük, hogy ott voltak mögöttünk. Mindent bele fogunk adni, hogy megnyerjük a BL-t és a bajnokságot is.”

Nacho:
„Ez egy újabb csodálatos este volt a Bernabéuban. Úgy tűnt, hogy igazi hegymenet lesz számunkra, de a csapat nagyon jól reagált és végül továbbjutottunk.”

„Hasonló a helyzet, mint a PSG ellen. Minden alkalommal libabőrös leszek, ha egy ilyen estét élhetek át a Bernabéuban. Ami a legfontosabb, az most a továbbjutás. Sokkal jobbnak kell lennünk az első pillanattól kezdve. A Real Madridért játszunk, gyerekkorunk óta azt nevelik belénk, hogy soha ne adjuk fel.”

„Sok ember várta, hogy elbukunk a PSG ellen. Amikor ma hátrányban voltunk, sokan kételkedtek bennünk. De ennek a klubnak a DNS-ében van, hogy soha nem adja fel. Ezt ismét megmutattuk. Elértük a célunkat.”

Nacho

„A labdarúgásban különböző helyzetek, pillanatok adódhatnak. Nagyon sok dolog dől el fejben. Mi ma majdnem a legjobbunkat adtuk ma. Végül más eredmény született, más mérkőzés lett, az ellenfél kereste a gyenge pontjainkat. De örülünk.”

„10 elődöntő 12 év alatt? A Real Madrid erre a szintre tartozik. Felkészültünk arra, hogy jó és rossz pillanatokban is harcoljunk. A csapat mögött kell állnod, mivel mi mindig beleadunk mindent. Minden egyes meccsen. Ez egy jó statisztika.”

„Modrić a kora ellenére is egyre jobb lesz. Igazi példakép a játékosok és a szurkolók számára. Olyan, mintha nagyon idős lenne, de közben olyan, mint a legfiatalabb játékosok a csapatban. Remélem, hogy még sok évig velünk marad.”

„Mindegy, hogy ki lesz az ellenfél. A mostani célunkat elértük.”

Courtois:
„Nem volt szerencsénk, de az igaz, hogy ők voltak a jobb csapat ma este. Végül megnyertük a párharcot.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK