Beszámoló: Real Madrid – Levante (6-0): Örömfoci a Bernabéuban

A Real Madrid rendkívül könnyedén, látványos futballal múlta felül a túl sok ellenállást nem tanúsító és a vereségnek köszönhetően matematikailag is kieső Levantét a Bernabéuban.

A mérkőzésre való felkészülés közben Ancelotti arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon fontos, hogy jó sorozatban legyen a csapat, és mondhatjuk, hogy ehhez méltó teljesítményt láthattunk ezen az estén. A LaLiga bajnoka igazi futballcsemegével kényeztette a hazai szurkolókat, 6-0-s győzelmet aratva a Levante felett Mendy, Benzema, Rodrygo és Vini Jr. góljaival megfűszerezve, úgy, hogy utóbbi játékos első mesterhármasát szerezte, Karim Benzema beérte a gólokban Raúlt a klub örökranglistáján, Modrić pedig három gólpasszt osztott ki.

Vini Jr. és Benzema

A mérkőzés meglehetősen kiegyenlített játékkal kezdődött, kevés említésre méltó helyzettel, egyedül Karim Benzema tette próbára Cárdenast. Aztán jött Mendy a 13. percben és megnyitotta a gólcsapot. A bal oldali védő Modrić nagyszerű passzát követően tört be a tizenhatoson belülre, majd a hálóba helyezte a labdát a röviden pont elég helyet hagyó kapus mellett. 1-0.

Innentől kezdve a Madrid irányította az eseményeket, számos helyzetet dolgoztak ki Ancelotti fiai. Valverde próbálkozott kétszer, egyik alkalommal a kapufát találta el, majd Mendy került közel a duplázáshoz. A 19. percben aztán Benzema is betalált Vini Jr. tökéletes beívelését követően fejjel, ezzel a góllal pedig beérte a 323 gólos Raúlt a klub örökranglistáján, fellépve a képzeletbeli dobogó második fokára. 2-0.

A blancók ezt követően lényegében odaszögezték a vendégeket a kapujukhoz, Vini Jr. majdnem megszerezte a csapat harmadik gólját, de Cárdenas nagy bravúrral szögletre tolta a labdát. A Levante próbált kitörni a nyomás alól, Son került ígéretes helyzetbe, ám lövése elkerülte a kaput. A hazai nyomás nem enyhült, először Benzema lőtt kapura, majd Rodrygo talált be, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. De nem sokkal később megérkezett a harmadik szabályos gól is, miután Rodrygo és Modrić játszott össze a tizenhatosnál. A mozdulatsor végén a horvát játszott középre, a brazil támadó pedig a védők gyűrűjéből kiugorva passzolta be a kapuba a labdát. 3-0.

Nem tűnt úgy, hogy a blancók visszavennének a tempóból, Valverde két ígéretes lövésének is a kapufa állta útját. Aztán jött Vini Jr. a 45. percben, aki szintén horvát csapattársával összejátszva jutott el lövésig, amelyet a vendég kapus nem tudott hárítani. 4-0.


Kattints ide a részletekért!

A 4-0-s előny ellenére a második félidőben is folytatódott a madridi nyomás. Cárdenas Valverde és Modrić lövésénél is megmentette csapatát az ötödik góltól. A Levanta Pepelu és Morales révén próbált becsületgólt szerezni, ám távoli próbálkozásaik nem voltak sikeresek. Az 58. percben Vini Jr. másodszor is betalált, azonban gólja les miatt érvénytelen volt. De aztán a 68. percben megjött a szabályos gól is, Modrić ugratta ki a bal oldalon Benzemát, aki néhány csel után a középen érkező Vinícius elé passzolt, a brazilnak pedig senkitől sem zavartatva be kellett gurítania a labdát a hálóba. 5-0.

Ancelotti ezután pályára küldte két utánpótlás játékosát is, ezúttal Peter és Gila kapott lehetőséget. A Levante Son és Morales révén került közel a szépítéshez, azonban ezúttal sem tudták bevenni Courtois kapuját. Nem sokkal később Vini Jr. mesterhármast ünnepelhetett, miután Jović passzát követően betört a tizenhatoson belülre, megverte védőjét, majd a hálóba vágta a labdát a 83. percben. 6-0. Mariano előtt is adódott még egy lehetőség, ám végül maradt a 6-0-s állás.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…