Courtois: Csodálatos lenne megnyerni a döntőt egy ilyen menetelés után

Az UEFA média napon számtalan játékos nyilatkozott a BL-döntő kapcsán. Íme Courtois, Vallejo, Nacho, Casemiro, Hazard és Kroos szavai.

Courtois:
„Ez lesz az első döntőm a Real Madriddal, hihetetlenül izgatott vagyok. Ez egy különleges érzés, remélem, hogy meg tudjuk nyerni. A Liverpool egy nagyszerű csapat, nagyon intenzív játékuk van, agresszívak a letámadásaik, gyors játékosaik vannak. De egy döntőben bármi megtörténhet. Nagyszerű fizikai formában érkezünk a mérkőzésre, mindent bele kell majd adniuk az utolsó pillanatig. Ez talán számunkra ad egy apró előnyt, de nekünk is intenzív játékra lesz szükségünk és be kell bizonyítanunk, hogy készen állunk a végsőkig harcolni.”

Courtois

„A hosszú éveken át tartó kemény munka eredménye a jó formám. Az elmúlt két és fél évben megfelelő szinten teljesítettem. Ebben az idényben volt néhány fontos védésem, amelyekre jobban odafigyeltek. Ez kétségtelenül az egyik legjobb idényem, trófeák tekintetében is. A világ legjobbjai között vagyok, de nehéz lenne azt mondani, hogy én vagyok a legjobb.”

„A védések a munkám részei, ahogy Karimnak a gólszerzés. Ez alapvető a Real Madridnál, ezért vannak nálunk a legjobbak, hogy megteremtsék a különbséget a két tizenhatoson belül. Amikor boldog vagy, jól érzed magad, jól dolgozol, akkor az eredmények is jönnek. Elégedett vagyok, hogy segíthettem a csapatnak idáig eljutni, nem lenne nagyszerűbb érzés annál, mint hogy megtegyük ezt az egy lépést a Tizennegyedik megnyerésével a madridi történelemkönyvekbe.”

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

„Az egyenes kieséses szakasz hihetetlen volt. A PSG elleni párharc őrületes volt, a Chelsea ellen volt egy rossz időszakunk, az 1-3 azonban lehetővé tette, hogy újra felálljunk. De a City elleni volt a legkülönlegesebb. A Bernabéu egy pillanatra sem állt le a szurkolással, még akkor sem, amikor szenvedtünk, az utolsó pillanatig hittünk magunkban. Ezekkel az élményekkel magunk mögött csodálatos lenne megnyerni a döntőt.”

„Nem áll rendelkezésünkre annyi jegy, amennyit szeretnénk egy ekkora stadionban, de biztos vagyok benne, hogy azok a madridisták, akik eljönnek, mindent bele fognak adni, hogy támogassanak minket abban, hogy mindent beleadjunk a pályán és hazavigyük a trófeát. A világ összes madridistája erőt ad majd nekünk a győzelemhez. Ez a csapat soha nem adja fel, mindig mindent bele fogunk adni a végsőkig.”

Vallejo:
„Nagyon örülök, hogy a napi szinten elvégzett munkánk megmutatkozik az eredményekben. Ez az idény gyorsan elrepült. Erősen fejeztük be a bajnokságot, ez pedig plusz energiát adott nekünk a döntőre való felkészüléshez, ahová nagyszerű formában érkeztünk meg. Az edző azt kéri tőlünk, hogy adjuk magunkat, dolgozunk a taktikán.”

Vallejo

„Mindig készen álltam, hogy segítsem a csapatot, bármikor is volt szükség rám. Ebben a csapatban a legjobbadat kell nyújtanod, ez büszkeség és felelősség is egyben. Szeretnék köszönetet mondani a madridistáknak a támogatásért, mindent bele fogunk adni annak érdekében, hogy készen álljunk a döntőre. Reméljük, hogy vasárnap találkozunk a Cibelesen.”

Casemiro:
„Ennél a klubnál mindig kulcsfontosságú a győzni akarás, ezért is tekintek úgy erre a döntőre, mintha ez lenne az első döntőm. Mindig elhangzik nálunk a „hasta el final, vamos Real” rigmus, ezért sem adjuk fel soha. Megpróbálunk nyerni, még akkor is, ha az eredmény nem olyan, mindig a legjobbunkat adjuk. Soha nem tekintünk elveszettnek egy mérkőzést a lefújás pillanatáig.”

Casemiro

„A BL megnyeréséhez nehéz mérkőzéseken át vezet az út. Amikor a PSG, a Chelsea és a City ellen kell játszanod, ez az út még nehezebb, de tudjuk, hogy a legnehezebb még csak most jön. Sokkal felkészültebbek mint az előző döntőnkben. Az apró részletek döntenek majd, aki kevesebbet hibázik, az jön ki győztesen a párharcból. Reméljük, mi leszünk azok. Szeretnénk újra együtt ünnepelni a szurkolókkal a Cibelesen, mivel ők is és mi is megérdemeljük, keményen dolgoztunk.”

Nacho:
„Az ilyen mérkőzéseken fontos a tapasztalat, de biztos vagyok benne, hogy Rodrygo az első döntőjére készülve nem izgatottabb nálam, aki már a negyedik döntőjére készül. Ez egy nagyon különleges érzés, különösen úgy, hogy a Real Madridban játszom, nagyon meg akarjuk nyerni ezt a trófeát. Ha eljutottunk idáig, annak oka van. Az ebben az idényben a bajnokságban és a BL-ben elvégzett munkánk hihetetlen, történelmi estéket, lenyűgöző mérkőzéseket élhettünk át. Most egy lépésre vagyunk attól, hogy újabb trófeát nyerjünk, ami csodálatos lenne.”

Nacho

„Ez volt az egyik legcsodásabb idény. A bajnokságban hihetetlenül konzisztensek voltunk, végig vezettük a tabellát. Az európai porondon pedig ott volt a Bernabéu… Még most is libabőrös leszek, ha erre gondolok. Nagyszerű idényünk volt, egy lépés választ el minket attól, hogy még jobbá tegyük.”

„Bármely játékos szívesen lenne ebben a helyzetben. Én egy saját nevelésű játékos vagyok, az egész életemet itt töltöttem, számomra minden meccs különleges. Képzelj csak el egy BL-döntőt. Igazi kiváltság ilyen meccseken pályára lépni és még nagyobbá tenni a klub történelmét.”

Kroos:
„Alig várom a meccset, nem érzek nagy nyomást. Keményen edzel, megfelelően fel akarsz készülni, mivel tudod, hogy kemény, nehéz meccs lesz, de vagyok olyan szerencsés, hogy már a hatodik döntőmet játszhatom, alig várom. Meggyőződésem, hogy ha jól érzed magad, jobban játszol.”

Kroos

„Fontos, hogy minden pillanatban megmaradjon a hited. A három előző párharc nehéz volt, egyetlen pillanat is képes megváltoztatni egy meccset, pontosan ez történt. Nagyon fontos, hogy fejben rendben légy, ezt láthattuk is. Megvan az esélyünk, hogy egy jó szezont csodássá varázsoljunk. Madridisták, reméljük, hogy végig mögöttünk álltok majd és segítetek abban, hogy hazahozzuk a kupát.”

Hazard

Hazard:
„Fejben rendben vagyok, a bokám is rendbejött. Jó érzésekkel megyek a döntőbe, mindent beleadok. A kulcs az, hogy egy csapat vagyunk, mindannyian fontos részei vagyunk a történetnek, nem csak 11 játékos. A Liverpool egy kiváló együttes, nekik is a győzelem a céljuk. Egy döntő van hátra, össze kell fognunk, hogy megszerezzük a Tizennegyediket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK