Al Khelaifi: Mbappé nem a pénz miatt hosszabbított

A PSG elnöke a MARCA-nak adott exlkuzív interjút, amelyben beszélt többek között Mbappé ügyéről, a Real Madridról, a LaLiga által benyújtott panaszról és Zidane-ról is.

Pochettino idejének a PSG-nél lényegében vége?
Erről még nem beszélhetek, majd a megfelelő időben. Most még nem.

Galtier a favorit? Zidane is egy opció volt az edzői posztra?
Zidane-ról szeretnék valami nagyon fontosat mondani. Nagyon kedveltem őt játékosként és nagyon kedvelem őt edzőként is. Imádom. De sosem beszéltem vele közvetlenül vagy közvetetten sem, nagyon tisztelem őt, sokra tartom. Sok mindent írtak a sajtóban, de sosem beszéltünk vele.

Mbappé döntését számtalan kritika érte Spanyolországban. Elmondaná a saját oldaláról a történetet, illetve azt, hogy miért így döntött a játékos?
Nagyon tisztelem a Real Madridot, mint klubot. Ők egy nagyszerű klub, de Kylian nem a pénz miatt döntött a szerződésének megújítása mellett, ez az első dolog. A Madrid ajánlata jobb volt mint a miénk. Ő a mi játékosunk, de voltak más klubok Angliából vagy a Madrid, de végül a PSG-t válaszotta, mi pedig az utolsó pillanatig nem beszéltünk vele és a családjával pénzről. Kyliant leginkább a projekt érdekelte, a futball és a sport. Ő egy párizsi, egy francia, és maradni szeretett volna, hogy képviselje a városát, a hazáját, a klubját. Nem igazságos, amiket róla mondtak. Számukra nem a pénz a legfontosabb, nyerni akarnak, sportprojektet akarnak.

Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Florentino Pérez szerint a játékos tíz nappal a bejelentés előtt változtatta meg a döntését. Mikor gondolta úgy, hogy Kylian hosszabbítani fog?
Nem tudom, hogy mit mond a Madrid, vagy hogy ezt napokkal vagy hónapokkal ezelőtt mondta. Tudom, hogy 18 hónappal ezelőtt Mbappé maradni akart. Hallottam, hogy a Madrid azt mondta, hogy Madridban szeretett volna játszani, de ez nem volt igaz. Most a Madrid legutolsó ajánlatáról beszélünk, de nyáron 170 és 180 millió eurót is ajánlottak. Ez azt jelenti, hogy a Madrid ajánlata, plusz még a fizetés is rájön erre, jobb volt a miénknél, a mostaninál. 180 millió eurót utasítottam vissza, és emberek, akikben bíztam, azt mondták, hogy őrült vagyok, mert akár ingyen is távozhatott volna mostanra, de én akkor is visszautasítottam, mert biztos voltam abban, hogy Kylian marad, mert jól ismerem őt és a családját, tudom, hogy mit akar. Kylian nagyon komoly, igazi profi, játszani és nyerni akar, nem érdekli a pénz. Megértem, hogy a Madrid csalódott, de nem fair Mbappéval szemben, amiket mondanak róla.

A három alapító szerint a Szuperliga még mindig életben van. Egyetért ezzel?
Számomra már halott. De egyben fura is. A Madrid megnyerte a BL-t, megérdemelten, de egyfelől meg akarják nyerni, másfelől pedig nem akarnak játszani a sorozatban. Ha nem tetszik, akkor nem kell játszani benne. Ez a világ legjobb versenysorozata, nem is értem, hogy a spanyol szurkolók miért vannak ellene, de számomra a Szuperliga halott.

Aggasztja önt a Tebas által benyújtott hivatalos panasz?
Ki az a Tebas? Nem ismerem őt. Nem a mi stílusunk más klubok, szövetségek, bajnokságok ügyeibe avatkozni. De nem fogom elfogadni, hogy mások akarnak minket kioktatni. Nem érdekel, hogy mit mond, már évek óta beszélünk erről. Van egy projektünk, amelyet szeretnénk végig vinni. Nem aggódunk a médiában megjelent dolgok miatt, mivel nem pazarolhatjuk az időnket mindenre, amit megírnak.

Mbappé új szerződésével veszélybe kerülhet a pénzügyi fair play szabályok betartása a PSG-nél?
Minden évben, minden nyáron ugyanez van. Azt mondja, hogy nem tiszteljük a szabályokat, másokat. Mi tudjuk, hogy mit tudunk megtenni, kit igazolhatunk le, jobban tudjuk nála, hogy mit tehetünk meg, senkinek nem kell megmondania nekünk, hogy mit csináljunk. Nincs szükségünk arra, hogy valaki kívülről megmondja, hogy mit tehetünk vagy mit nem tehetünk. Ha megtesszük, az azért van, mert megtehetjük. Nézzük Messi esetét. Ugyanúgy azt mondták, hogy pénzügyileg lehetetlen megoldani, mi pedig pénzt kerestünk Messivel. Tebasnak fogalma sincs erről, de neki inkább a bajnokságával kellene foglalkoznia, mert a LaLiga kissé haldoklik.

Luis Campos érkezésének volt köze Mbappé hosszabbításához?
Azt is szeretném tisztába tenni, hogy Mbappé soha nem avatkozott bele sportszakmai döntésekbe, sem az edzők, sem játékosok, sem semmi más ügyében. Ő csak nyerni akar. Igaz, hogy neki is volt véleménye a projektről, hiszen győzni akar, de ebbe később nem ment bele. Ő csak játszani szeretne. Ha elmond nekünk valamit, akkor az azért van, mert úgy gondolja, hogy a klub számára az a legjobb, de soha nem vonódott be a tervezésbe.

Mit adhat a klubnak Luis Campos?
Egyértelmű célja van, amely különbözik a piacon látható egyéb céloktól. Fiatal, tehetséges játékosok, győztes mentalitással, játékosok, akik meghalnának ezért a mezért. Csapatszinten akarunk erősebbé válni, azt szeretnénk, ha a játékosok még inkább egymásért játszanának, csapatként futballoznának, a klub pedig mindenek felett állna. A klub lesz a legfontosabb.

Neymar is az új projekt része?
Nem beszélhetünk ezekről a dolgokról a médiában. Néhányan elmennek, néhányan jönnek, de ezek magánjellegű tárgyalások.

Meme

Hogy élte meg a Madrid fordítását a Bernabéuban?
A BL megnyerése nagyon nehéz, nem mondhatjuk biztosra, hogy meg fogjuk nyerni. De volt egy szabálytalanság, amely megváltoztatta az egész meccset. 60-70 percig irányítottuk a történéseket. Egyértelmű, hogy a tapasztalatból tanulni lehet, nagy klubként mentálisan erősnek kell lennünk, magabiztosabbnak. Az ilyen dolgok előfordulnak. De egységesebbnek, összetartóbbnak kell lennünk, és a Madrid ellen a végén nem ez volt a helyzet, ez igaz.

Zavarja, hogy a PSG-t folyamatosan állami klubnak nevezik Spanyolországban?
Spanyolországban az állam néhány klubot jobban támogat, mint minket. Egy csodás stadion a város közepén anélkül, hogy fizetni kellene ezért valamit? Mi fizetünk a stadionért, az edzőközpontért, ők több támogatást kapnak. Ez nem fair. Mi fizetünk a stadionért, az edzőközpontért, mindenért.

Mennyire fontos a Cite Sportif Poissy-ban?
Ez a legfontosabb számunkra. A világ legjobb sportvárosát fogjuk felépíteni, hogy megtaláljuk a jövő Mbappéját, hogy a párizsi régió és Franciaország legjobbjait fogadhassuk. Ez a célunk.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK