Beszámoló: UD Almería – Real Madrid (1-2): Megvan az első győzelem

Az Almería előnybe került az első félidőben, de Lucas Vázquez és Alaba találataival végül a Madrid begyűjtötte a 3 pontot az első bajnoki fordulóban.

A címvédő hátrányból fordítva nyerte meg első meccsét a bajnoki idényben. Lucas Vázquez gólja és egy csodálatos Alaba-szabadrúgás elég volt ahhoz, hogy az 1-0-s hátrányból felállva végül három pontot szerezzenek Ancelotti fiai az Almería elleni nyitómeccsen. Már a találkozó elejétől kezdve nehéz dolguk volt, hiszen a hatodik percben előnybe került az Almería, miután Ramazani jó ütemben ugrott ki a beragadt Rüdiger mellett és verte meg Courtois-t. 1-0. Innentől kezdve azonban futószalagon jöttek a madridi helyzetek. Először Vini Jr. küldte középre a labdát, ám Karim Benzema a védők szorításában kapásból kapu fölé lőtt. Hat perccel később Fede Valverde bődületes erejű lövését védte Fernando.

Alaba

A csapat továbbra is veszélyesnek tűnt az ellenfél tizenhatosán belül és kívül, a 20. percben Toni Kroos szöglete után Benzema próbálkozását blokkolta Babic. Nyolc perccel később ismét Kroos ívelt középre tökéletesen, Benzema fejelt kapura, ám a hazaiak remek formában lévő kapusa ismét a helyén volt. Fernando remek teljesítménnyel rukkolt elő, ezt követően is több alkalommal védeni tudott, először Vini Jr. lövésénél, majd Rüdiger fejesénél Kroos szöglete után. A félidő vége előtt aztán Lucas Vázquez talált a kapuba, ám a gólt les címén érvénytelenítették.

A Madrid a második játékrészben ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Vini Jr. a 47. percben ellőtte a labdát Fernando mellett, de csak a kapufát súrolta a lövése. Öt perccel később Benzema találta meg Valverdét egy keresztlabdával, ám az uruguayi lövését a kapus védeni tudta. Úgy tűnt, hogy csupán idő kérdése, és a Madrid kiegyenlít, Benzema az 55. percben került ismét közel a gólhoz Vini Jr. finom passza után, de Fernando most is remekül védett a francia ballábas lövését követően.

A jól megérdemelt gól végül egy óra játék után érkezett. Az egész meccsen remek teljesítményt nyújtó Vini Jr. szöktette magát a tizenhatoson belül, így két védő figyelmét is magára vonta, lövését Fernando ki tudta tolni, ám a labda végül több megpattanás után Lucas Vázquez elé került, aki nem hibázott és a kapuba juttatta a játékszert. 1-1.

Innentől kezdve fél órája maradt a címvédőnek arra, hogy meg is fordítsa az állást. Ez végül Alaba zseniális szabadrúgásának köszönhetően sikerült. Luka Modrić ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatos előterében, az ítélet meghozatala után David Alaba állt be Mendy helyére, az osztrák odaállt a labda mögé, majd egy tökéletesen helyezett lövéssel megszerezte a vezető gólt. A vendégek így végül megfordították a meccset, a hátralévő percekben pedig megőrizték az előnyüket, így begyűjtötték a bajnoki idény első 3 pontját.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK