Ancelotti: A második félidő tökéletes volt

A Real Madrid 3-0-ra legyőzte a Celtic csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában, köszönhetően Vini Jr., Modrić és Hazard találatainak. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„A csapat remekül játszott a második félidőben, nagyon elégedett vagyok. Őszintén szólva a második játékrész tökéletes volt. Kapott gól nélkül távozunk innen, de ami számomra most fontos, az a teljes második félidő. Birtokoltuk a labdát, amikor pedig lehetőségünk nyílt, zseniálisan kihasználtuk.”

„Szenvedtünk, de nem haragudhatok a csapatra. Ez természetes, ha itt játszol, mi is szenvedtünk az első játékrészben, mert ez ellen a csapat ellen oda kell tenned magad és küzdened kell. Néha erre van szükség, ez a csapat pedig képes erre anélkül, hogy elveszítené a fejét. A Celtic egy nagyszerű együttes. A stadionban csodálatos hangulat uralkodott, hihetetlen élmény itt játszani.”

Benzema sérülése

„Nem tűnik komolynak. Holnapig várunk, de a korai vizsgálatok alapján nem kell aggódni. Várnunk kell holnapig. Nem tiszta még, hogy a térdével van gond vagy izomproblémája van-e.”

Carlo Ancelotti

Hazard

„Látható, hogy az edzéseken is motivált és jól teljesít. Nem volt könnyű helyzetben, mert csereként kellett beállnia és az első félidőben nem is találta a helyét, de a második félidőben megteremtette a különbséget, ő adta a gólpasszt a második találatunknál, majd ő szerezte a harmadikat. Ő egy fontos játékos, már csak tartania kell ezt a formát.”

„Klasszikus csatárként ugyan nem képes szerepelni, de nagy segítség a labdatartásban és az elfutásoknál. Nem fogja lekötni az ellenfelek védőit, de az elfutásai segítenek a labdakihozataloknál és azt is jelentik, hogy a védőknek nincs egyetlen játékosuk, akire figyelniük kell.”

Militão cseréje

„Túlterhelte a combhajlító izmát és nem akartam kockázatot vállalni annak ellenére, hogy képes lett volna játszani, és Rüdiger is megbízható.”

Tchouaméni

„Jó teljesítményt nyújtott. Kroos mélyebb pozícióban játszott a labdatartás érdekében, így Tchouaméni előrébb léphetett. Ezen rendszerek elsajátításához idő kell, de remek teljesítményt nyújtott. Modrić és Kroos társaságában dominálta a középpályát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK