Beszámoló: Celtic – Real Madrid (0-3): A címvédő győzelemmel kezdte a BL-idényt

Európa regnáló bajnoka meggyőző győzelemmel indult el a címvédés felé a Celtic Parkban. A három pontot egy fantasztikus második félidővel szerezte meg a csapat, a mérkőzés legjobbjának választott Toni Kroos vezérletével. Vini Jr., Luka Modrić és Eden Hazard volt eredményes a csapat sorozatban hatodik győzelme alkalmával.

Bár már az első percekben is nagy elánnal próbálkozott a Celtic, az este első igazi helyzete a 13. percben adódott, amikor egy remek kontra végén Abada került szembe Courtois-val, azonban a kapus védeni tudott. Nyolc perccel később McGregor eresztett meg egy ballábas bombát a tizenhatos határáról, ám lövése a kapufán csattant. A Madrid tudatosan lassította a játékot, tartotta a labdát, próbált támadásokat építeni, ám a Celtic hatalmas elánnal vetette magát a mérkőzésbe, magas letámadásuk pedig jó taktikának bizonyult. Ráadásul fél óra játék után Karim Benzema cserét kért, miután térdét fájlalta, Ancelotti mester Eden Hazard-t küldte be a francia helyére.

Innentől kezdve azonban a Real Madridról szóltak a következő percek, hiszen két helyzet is adódott a blancók előtt. Először a 41. percben Carvajal küldte középre a labdát, amelyet Hazard nem tudott közelről a kapuba juttatni. Egy perccel később a belga gyönyörű labdával hozta helyzetbe Vini Jr.-t, ám Hart sikeresen megállította a brazilt.

Real MAdrid

A szünetben Éder Militãót is le kellett cserélni sérülés miatt, őt Antonio Rüdiger váltotta. A mérkőzés képe az 56. percben aztán teljesen megváltozott. A blancók a Liverpool elleni BL-döntő góljához hasonlóan ezúttal is a Valverde – Vini Jr. páros révén szereztek gólt. Fede Valverde a jobb szélről küldött középre egy nagyszerű labdát, amelyre Vini Jr. érkezett kiváló ütemben, és a kapuba juttatta azt. 0-1.

Négy perccel később aztán a vendégek megduplázták az előnyüket. Hazard indult meg a kezdőkörből, a tizenhatosig vitte a labdát, ahol aztán Modrićhoz passzolt, a horvát pedig két védőt kicselezve, jobb külsővel tekert Hart mellett a kapuba. 0-2. A középpályás tehát góllal koronázta meg 100. BL-mérkőzését a blancók színeiben.

Volt még idő arra, hogy a Real Madrid tovább növelje előnyét, ezt pedig meg is tette. Kroos tette ki a labdát Carvajalnak, a spanyol védő pedig középre küldte azt az érkező Hazard elé, aki higgadtan a kapuba lőtt. 0-3. A madridisták aztán még egy negyedik gólhoz is közel kerültek a 90. percben, amikor is Rodrygo előtt adódott lehetőség, ám a brazil lövése néhány centivel a jobb felső mellett hagyta el a játékteret. A regnáló bajnok tehát három ponttal a zsebében távozhatott Glasgowból.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK