Ancelotti: Elégedett vagyok, mert jól játszott a csapat

A Real Madrid 2-1-re legyőzte a Sahtar Donyeck együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, így továbbra is veretlenül vezeti csoportját. A találkozó után Carlo Ancelotti Rodrygóról és Benzemáról is szót ejtett.

A mérkőzés

„Elégedett vagyok, mert a csapat jól játszott, magasan letámadtunk és remek összjátékokat láthattunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, de nem sikerült kihasználni őket. Fontos volt azonban, hogy legyenek lehetőségeink és ez meg is volt. Valverde előrelépései sokat segítettek.”

„Kroos és Tchouaméni remekül teljesítettek a labdával. A következő héten lehetőségünk lesz megnyerni a csoportunkat, utána koncentrálhatunk a bajnokságra. Természetes, hogy a Bajnokok Ligája felemészti az erődet, ezért nagyon fontos számunkra ez a lehetőség.”

„A csapat akkor pihen, amikor annak itt az ideje. 2-0-ra vezettünk, irányítottuk a mérkőzést. Fontos az intenzitás, de nem lehet végig így játszani. Kicsit visszavettünk, mert irányítottuk a meccset és komfortosan éreztük magunkat. A félidőben beszéltem a játékosokkal, mert még nem fújták le akkor a találkozót. Néha megtörténik az ilyesmi, jól játszottunk és könnyű menetnek tűnt, de ezek az igazán veszélyes mérkőzések. Egyetlen lehetőséget adtunk nekik, ezért nem aggódom.”

Carlo Ancelotti

Rodrygo posztja

„Pozíciót váltott a nyomásgyakorlás érdekében, így letámadhatott akkor, amikor a középhátvédek megpróbálták kihozni a labdát. Többet játszott középen Karimmal, mert néhány meccsen erre is lehetőségünk van. Elképesztően bánik a labdával és bárhol képes játszani. Azért változtattunk a pozícióján, mert így magasabb letámadásra voltunk képesek.”

„Begörcsölt a vádlija. Semmi komolyról nincs szó, rendben lesz. Még fejlődnie kell, de sokkal magabiztosabb és pontosabb a játéka is. A legjobbját nyújtja. Több lehetőséget kap, mert megérdemli az eddigi teljesítményei után.”

Benzema

„Remekül érzi magát és kulcsfontosságú szerepet játszott az általa képviselt minőség és a helyezkedése miatt. A csapatért játszott, a tizenhatoson belül élt igazán. Nem szerzett gólt, de ez nem is számít pillanatnyilag. Az állapota sokat javult és remek teljesítményt nyújtott.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK