Courtois: Egy pillanatig sem voltunk meccsben

A Real Madrid 3-2-s vereséget szenvedett az RB Leipzig vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A találkozó után a játékosok részéről Thibaut Courtois, Lucas Vázquez és Eduardo Camavinga nyilatkozott.

Courtois

A mérkőzés

„Lassan kezdtünk. Nem voltunk eléggé agresszívak és nem volt meg az intenzitás, és ha egy olyan csapat ellen követed el ezeket a hibákat, mint az RB Leipzig, akkor megfizeted az árát. Nagyon gyorsak és emiatt a kontráknál hihetetlenül veszélyesek. Az edzőnk mondta, hogy a legutóbbi néhány hazai meccsükön sok gólt szereztek, nem hagyhattuk volna, hogy két szögletből is betaláljanak. Bonyolulttá vált a mérkőzés, igyekeztünk egyenlíteni és a szünet előtt már 2-1 volt az állás. A harmadik találatuk azonban eldöntötte a találkozó sorsát.”

„Sok passzt hibáztunk el és nem tudtuk mindig lekezelni a labdát, ez nem volt egy jó meccs. Fel kell ébrednünk. Lehet egy rossz napod. Rövid idő leforgása alatt nagyon sok meccset játszottunk, de nem hiányozhat az intenzitás még akkor sem, ha fáradtak vagyunk. Mindig 100%-ot kell nyújtanunk.”

Védekezés

„Ha pontosabbak vagyunk, veszélyesebbek lehettünk volna a kapu előtt és akár nyerhettünk is volna. A szünet előtti góllal visszatértünk a meccsbe, azonban nem védekeztünk jól; amikor a szélső megindul, a védőnek ki kell rá lépnie, nem pedig várnia.”

Thibaut Courtois

Lucas Vázquez

A mérkőzés

„Két gólt kaptunk rögzített helyzetekből. Megnehezítették a dolgunkat, de a csapat küzdött és a félidő előtt sikerült betalálnunk, ez feldobott minket. A második félidőben nagyon szerettünk volna egyenlíteni, de megszerezték a harmadik találatukat és onnantól lehetetlen helyzetbe kerültünk. Nagyon jó csapat és az első félórában magas intenzitással játszanak hazai pályán. Ez a Bajnokok Ligája, itt a legjobbak játszanak, ezt ma ők is bizonyították.”

A csapat teljesítménye

„Egy pillanatig sem veszítettük szem elől a fordítás lehetőségét. Próbáltuk a saját játékunk játszani, helyzeteket kialakítani és segíteni egymást a fordítás érdekében. Most ki kell elemeznünk a mérkőzés során elkövetett hibáinkat.”

Camavinga

„Ez egy nehéz meccs volt, a Leipzig magas intenzitással játszott. Tanulnunk kell abból, ami ma történt és folytatnunk kell az eddig megkezdett úton. A legmagasabb szint a hozzáállásról szól, ha ezt nem mutatjuk meg, veszíteni fogunk, ahogy ma is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK