Egytől egyig: RB Leipzig – Real Madrid (3-2)

Megszületett a Real Madrid első veresége ebben a szezonban. A továbbjutást már nem befolyásoló mérkőzésen hamar kétgólos előnybe került a Leipzig, és bár a mérkőzés kimenetele a hajráig nyitott volt, végül pont nélkül kellett távoznia Ancelotti legénységének. A kicsit felforgatott, néhány kulcsemberét elveszítő habfehérek csapatszinten és egyénileg sem mutatták a legszebb arcukat, és bár vigasznak soványka, de inkább egy ilyen meccsen jöjjön ki egy hasonló teljesítmény, mint a tavaszi menetelés során. Most kicsit hálátlan feladatnak ígérkezik, de ismét megpróbáljuk értékelni a látottakat egy tízes skálán, ezúttal is szigorúan szubjektíven.

Csapatok

RB Leipzig (8,5) – az olvasók pontszáma: 8

Már az első percben rögtön egy veszélyes támadással indítottak, aztán szűk húsz perc után már két gólos előny birtokában sokkal nyugodtabbak lehettek. Lehet ámítani magunkat, hogy szerencsés találatok voltak, de egyrészt ott kellett lenni, be kellett lőni, másrészt számomra teljesen világos volt, hogy melyik csapat a motiváltabb, szervezettebb, élesebb. Ezzel a győzelemmel a csoportküzdelmeket halványan kezdő Lipcse akár még elsőként is zárhatja a kvartettet.

Real Madrid (5) – az olvasók pontszáma: 4,6

A legjobban a veretlenségi sorozat megszakadását sajnálom. Az első perctől kezdve az érződött a csapaton, hogy nincs meg az átütő erő, látszólag sokkal körülményesebb, pontatlanabb és lassabb focit játszottak, mint a hazaiak. A védelem nem állt a helyzet magaslatán, különösen az átszervezés előtt, és a csapatrészek is nagyon messze voltak egymástól, kevés hasznos labda nélküli mozgást tapasztalhattunk. Az utolsó meccsre bizony jobban össze kell kapniuk magukat fiainknak, hiszen az első helyet illene megszerezni ebben a négyesben.

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Toni Kroos (6,5) – az olvasók pontszáma: 5,9

Még úgy is a csapat legjobbja tudott lenni, hogy mélyről volt kénytelen mozgatni a csapatot, azt viszont a lehető leghatékonyabban tette. Azonban ez csupán olybá tűnt, mint döglött halat bökdösni egy gallyal. A középpálya leosztása eleve nem volt ideális, kicsit az volt az érzés, hogy az idegen szerepkörökben játszók nagyon nem találják a helyüket, és ennek hatására a megszokott szerepkörükben lévők sem tudják hozni az elvárhatót.

ee221026_toni

Thibaut Courtois (6) – az olvasók pontszáma: 6

Olvastam véleményeket, hogy az első gólnál hibázott, mert odapaskolta a labdát a támadó elé. Szerintem meg nyugodtan mehet agyaggalamblövészetet nézni az, aki ezért a belgát veszi elő, tekintve, hogy óriási bravúr egyáltalán, hogy odaért arra a labdára. Az összes kapott gólnál teljesen ki volt szolgáltatva, még így is a jobb játékosaink közé tartozott.

Lucas Vázquez (4) – az olvasók pontszáma: 4,7

Múltkor még hősként ünnepeltük a Sevilla ellen, most nem sikerült még csak hasonló teljesítményt sem nyújtania. Védekezésben sem állította megoldhatatlan feladat elé a Leipzig bal oldalát, támadásban pedig borzasztó pontatlan beadásokkal, és kiszámítható passzokkal jelentkezett.

Éder Militão (3) – az olvasók pontszáma: 4,7

Szerintem Militão volt a leggyengébb játékosunk, tekintve hogy kettő gólban is főkolompos volt. A nézők számára a hazaiak harmadik góljánál talán nyilvánvaló volt, amikor ránézett Wernerre kb. úgy, hogy "eriggy fiam", és simán hagyta üresen megérkezni a beadásra. Viszont érdemes visszanézni Nkunku gólját is, amikor is a mozizásával három játékost tartott játékban, így egy esetleges lesre állítás is elképzelhetetlen volt. Egy meccsen egy ilyen is bőven elég, nemhogy kettő.

ee221026_militao

Antonio Rüdiger (5,5) – az olvasók pontszáma: 5,1

Az első húsz perc után nem gondoltam volna, hogy Rüdiger lesz a legjobb védőnk az este során, de miután végre valahára helyet cseréltek Nachóval, belül nem lehetett őt átjátszani. Szerintem teljesen felesleges vele a széleken kísérletezni, sokkal hatékonyabbak vagyunk vele védekezésben, ha középen játszik.

Nacho (4) – az olvasók pontszáma: 4,7

Két poszton is próbálkozhatott, egyiken sem sikerült maradandót nyújtania. Hozzá kell tenni, hogy sok igazságtalan véleményt is látok arról, hogy el kell zavarni, nem Real Madrid szint. Ez azért nincs így. Képes nagyon is jó és határozott játékra, másrészt szó nélkül tűri, ha olykor hetekig pályára sem kerül, nem drámázik, nem hisztizik, amikor meg lehetőséget kap, akkor ő tényleg nem spórol. Nem akarom szépíteni, ez tényleg nem sült el jól, de alapból sokkal több tiszteletet érdemelne.

Aurélien Tchouaméni (4,5) – az olvasók pontszáma: 5

Az a helyzet, hogy tudom mire képes a francia. Nagyon sokan dicsérték a meccs után, mint a csapat egyik legjobbját. Oké, valóban, volt pár szép szerelése, de ennyi. A harmadik gólnál bár Militão volt a fő bűnös, de azzal, hogy mozgásával nem szűkítette a labdát beadó játékos előtt a területet, szintén nem nehezítette meg a támadók dolgát. Nagyon ritkán lépett fel a támadásokkal, és leginkább a két védő között sétált, amikor támadásépítésben voltunk, azaz helyezkedésével legtöbb esetben csak nehezítette a csapat dolgát. Lehet, hogy túlságosan is kritikus vagyok vele szemben, de láttam már mit tud helyezkedésben, szervezésben, mennyire sokoldalú, és hogy ebből most milyen keveset is láttunk.

Eduardo Camavinga (6) – az olvasók pontszáma: 5,4

Az ő megítélésében a mérkőzés egészét tekintve megint szerepet játszik az, hogy mennyire tudjuk összetetten szemlélni a látottakat. Amit én láttam, az az volt, hogy a francia játékos volt az egyetlen, aki a támadó harmadban be mert vállalni megindulásokat, próbált osztogatni, kvázi tízes szerepkört kapott. Az magától értetődő, hogy nem ez a legerősebb szerepköre, mégis megpróbált valamit kiaknázni ebből az egészből, de nem nagyon akadtak társai ebben. Kroos mélységi irányítóként működött, Tchouaméni klasszikus CDM volt, megspékelve egy öncélú Vinivel, egy halovány Asensióval és egy visszafogott Rodrygóval. Éreztem rajta a tehetlenséget, és annak ellenére, hogy nem nyújtott kiemelkedőt, esetében mégis éreztem az elszántságot, az akaratot.

ee221026_cama

Marco Asensio (5) – az olvasók pontszáma: 5

A gólpassza, ahogy belépett az üres területre a beadás előtt, az nagyszerű volt. Azonban ezzel le is tudta az érdemi szerepét a mérkőzésen. Neki jobban áll a beugrós szerepkör idén, nagyobb az impact, jobban ki tudja használni azt a 15-20 percet, amit csereként szokott kapni.

Rodrygo (6) – az olvasók pontszáma: 5,7

Az első hármasból még az ő teljesítménye volt a legjobb. Megpróbálta felvenni a hamis kilences szerepkört, visszalépegetni labdákért, de végig szoros őrizete volt, és játszótársai sem nagyon voltak. Az első félidőben sajnálhatja a kihagyott lehetőséget, egy ütemmel hamarabb kellett volna lőnie. A hajrában büntetőt harcolt ki, amit magabiztosan értékesített is, de ez már sajnos nem számított.

Vini Jr. (4) – az olvasók pontszáma: 5,4

Be merem vállalni, hogy gólja ellenére az egyik leggyengébb teljesítményt pakolta az asztalra. Védekezésben rendre hatalmas helyeket hagyott Simakannak, aki köszönte szépen, és szorgosan ment is a támadásokkal, elöl meg… Három tiszta gólhelyzet ment el azon, hogy önzőzik, cipeli a labdát, nem hoz jó döntéseket. Aztán egy ajtó-ablak helyzetet is mellélőtt, és megint csak a kényszeredett mosolyra futotta. Mostanában nagyon megy a statpadding, azaz hiába tesz hozzá olykor gólt, asszisztot a közöshöz, az összteljesítmény inkább gyengének mondható. Nem mondom, hogy teljesen elszállt magától, de azért ennél sokkal alázatosabbnak kéne lennie, mint amit mostanában mutat.

221026_vini

Cserejátékosok

Dani Carvajal (5) – az olvasók pontszáma: 5,1 

Lucashoz képest most előrelépés volt, de összességében semmi extrát nem mutatott.

David Alaba (4) – az olvasók pontszáma: 4,9

A harmadik gól előtt érthetetlenül magasan helyezkedett, nem tudott szerelni, és a kontrából gólt kapott a csapat.

Eden Hazard (6) – az olvasók pontszáma: 4,4

Mondjuk az inkább komikusnak hat, hogy a számos gyenge egyéni produktum mellett sikerült a legkisebb pontszámmal megtalálni a belgát, aki tulajdonképpen a legjobb cserének bizonyult. A kis területen összjátékban erős támadót már sokkal hamarabb lehetett volna hozni, bőven lett volna ki helyett ugyebár… Vini elpuskázott helyzete előtt szépen készített elő, csak sajnálni tudom, hogy nem kapott több percet.

ee221026_eden

Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (4) – az olvasók pontszáma: 4,9

Szerintem ő sem hozta a legjobb döntéseket ezen az estén. Mindenképp kellett volna vagy Alaba, vagy Mendy az elejétől kezdve. Rüdiger középre rendelése legalább megtörtént, de eleve ott kellett volna kezdenie, úgy vélem, hogy vele szükségtelen a széleken próbálkozni. Hazard-t már a szünetben hoztam volna, ahogy például Arribast is meg lehetett volna próbálni a hajrára, kíváncsi lettem volna rá, és nem lett volna kár egyik támadónkért sem, ha le kellett volna jönnie.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK