Beszámoló: Real Madrid – Girona (1-1): Furcsa döntetlen a Bernabéuban

Ezúttal csak döntetlent tudott elérni a Real Madrid, ám a csapat továbbra is vezeti a bajnokságot.

A Real Madrid döntetlent játszott a Girona együttesével a spanyol bajnokság 12. fordulójában a Santiago Bernabéu Stadionban. 70 perc játék után Vini Jr. révén kerültek előnybe a hazaiak, a katalánok 10 perccel később egy Melero López által a VAR felvételeinek megtekintése után megitélt vitatható büntetővel egyenlíteni tudtak Asensio kezezése után. Rodrygo a 89. percben előnyhöz juttatta a blancókat, a játékvezető azonban szabálytalanság miatt nem adta meg a gólt.

Az első félidő annak ellenére végződött gól nélküli döntetlennel, hogy mindkét csapat számos helyzetet dolgozott ki. Modrić révén már a második percben vezetést szerezhettek volna a hazaiak, ám a horvát lövése kicsivel célt tévesztett. A Girona szinte azonnal válaszolt, ám a Castellanos elé pattanó labda végül nem okozott veszélyt. A Madrid távolról is próbálkozott, először Camavinga ballal lőtt, majd a 9. percben Rodrygo lövése ment néhány centivel mellé.

Rodrygo

A mérkőzés nagy iramban zajlott, a Girona előtt adódott nagy helyzet a vezetés megszerzésére, ám Valery fejese végül nem talált kaput. A listavezető a 22. percben válaszolt, ám Camavinga lövése a hosszú sarok mellett húzott el. Ancelotti csapata tovább építkezett, egy perccel később az addigi legnagyobb helyzetet is kidolgozta. Valverde játszott vissza Rodrygóhoz, aki telibe találta a kapufát. A vendégek aztán itt sem maradtak adósak, hiszen Yangel Herrera révén ők is megzörgették a blancók keresztlécét.

A 70. percben aztán Rodrygo, Carvajal és Valverde játszott össze remekül, az uruguayi pedig középre küldte a labdát az érkező Vini Jr. elé, aki nem hibázott. 1-0. Ezt követően kis híján tovább növelte előnyét a hazai alakulat, Asensio lőtt kapura, ám Gazzaniga védeni tudott.

A Madrid öröme azonban nem tartott sokáig, mivel egy hazai kontratámadást megállított a játékvezető, mivel a VAR felhívta a figyelmét egy Asensio által elkövetett kezezésre a tizenhatoson belül. A képek tanúsága szerint a labda telibe találta a játékos mellkasát, majd onnan a tehetetlenül csapódó kezére pattant, ám Melero López gondolkodás nélkül a büntetőpontra mutatott, Stuani pedig értékesítette a tizenegyest. 1-1.

Csapatunk mindent megtett a vezetés megszerzése érdekében, Rodrygo révén a vezető gól is megszületett. Mariano egy szemfüles megindulás után hozta helyzetbe a brazilt, aki a gólvonalon megverte Gazzanigát, ám Melero López egy kapussal szemben elkövetett szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. A hosszabbításban a blancók megfogyatkoztak, mivel Kroos megkapta második sárga lapját, majd az ezért járó pirosat. A Madrid tehát a mai napon mindössze egy pontot szervezz, ám továbbra is vezeti a bajnokságot.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…