Ancelotti: Úgy gondolom, nincs köze a világbajnokságnak ehhez a vereséghez

Tegnap este elszenvedte szezonbeli első vereségét a bajnokságban a Real Madrid, miután 3-2-re kikapott a Rayo Vallecano otthonában. A mérkőzés után így értékelt az olasz mester.

A mérkőzés

“Egy kicsit keményebben kellett volna játszanunk. Szenvedtünk és problémáink voltak a hátulról való támadásépítésben. Több labdát kellett volna a középpálya kihagyásával a támadóharmadba eljuttatni, emellett rengeteg párharcot veszítettünk el. Hiányzott a minőség a játékunkból, így nem lett meg a döntetlen sem. Voltak ugyan lehetőségeink a gólszerzésre, lehetőségek, melyekből a korábbi meccseken gólok születtek, de most még ez sem jött össze. Ami hiányzott még az a harcosság és a keménység.”

“Úgy gondolom, az eredménynek nincs köze a világbajnoksághoz. Egy kicsit fáradtan vonulunk el a szünetre, mert mostanában sok meccset játszottunk, de ez minden csapattal megtörténik. Nagyon nehéz folyamatosan magas szinten teljesíteni a szezon végéig, főleg, amikor háromnaponta meccset játszol. Nem vagyunk olyan frissek, mint korábban, és az ilyen mérkőzéseken, ahol az ellenfél agresszíven letámad és nyomás alatt tart, szükséged van a friss játékosokra. Egy kicsit most visszaestünk, de még mindig lehetőségünk van minden trófeát begyűjteni. Természetesen csalódottak vagyunk, amiért nem a tabella élén vagyunk, de a szezon még nagyon hosszú. A játékosok fókuszáltak és a lehető legtöbbet próbálják kihozni magukból. Néha viszont a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezed.”

Letámadás, labdakihozatal

“Rengeteg párharcot vesztettünk el, és itt nemcsak Viníciusra vagy Rodrygóra gondolok, hanem mindenkire. Pedig ezek a játékosok általában megnyerik a párharcaik többségét. Mindenki számára nehéz meccs volt, főleg Vininek, mert  amikor nehéz kihozni a labdát hátulról, akkor a támadók szenvednek. Vinit most is nagyon keményen őrizték.”

Mi volt a probléma?

“A mai meccsen a probléma nem a fizikai fáradtságból adódott. Amikor labdaszerzésről és keménységről beszélek, akkor nem fizikális dolgokra gondolok. Az, hogy nem tudod kihozni hátulról a labdát lehet a rossz taktika eredménye is, nem akartunk hosszú labdákkal támadást építeni. Lehet, hogy valahol elhibáztam ezt.”

Következtetések

“Nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt. A csapat nagyon jól teljesített a szezon első felében, meg fogjuk nézni, hogy mi történt a legutóbbi mérkőzéseken. Nem csalódtam semelyik játékosomban sem, egyszerűen nem mutattuk meg az erőnket, amit az ellenfél viszont megtett. Ahogy már mondtam, elveszítettünk a párharcokat, ez pedig mindig döntőnek bizonyul. Hiába vagy papíron erősebb, nem fogsz meccset nyerni, ha nem nősz fel az ellenfél hozzáállásához.”

play-rounded-fill
Bajnokok Ligája sorsolás

“Megint a Liverpool? Ők ugyan ezt mondják: megint a Real Madrid. Úgy gondolom, hogy egy nagyon szórakoztató és egyszerre kemény párharc lesz ez. A hangulat csodálatos lesz az Anfielden és a Bernabéuban is. Különleges összecsapásokra számítok.”


Sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás
Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…