Ancelotti: Jókor jön ez a szünet

Az olasz mester a Cádiz elleni győzelem után.

„Számunkra jókor érkezik ez a szünet. Az idény első fele jól sikerült. A végén kicsit gyengébbek voltunk, de sikerült megszereznünk a győzelmet az utolsó meccsen. Most annak tudatában vonulhatunk el a pihenőre, hogy 35 pontunk van a bajnokságban, ami több mint tavaly ilyenkor. Ezt az aranylabdásunk nélkül is sikerült elérnünk, aki akkor 50 gólt lőtt abban az idényben. Elégedettek vagyunk. Az utolsó néhány meccsre fáradtan érkeztünk meg. Asensio fáradt volt, nem akartam kockázatot vállalni vele.”

„Teljesen normális, ha szenvedsz. Amikor azt hiszed, hogy 3-0 lesz az állás és kihagyod a helyzetet, a másik csapat lehet, hogy betalál. Szóval az utolsó percekben némileg szenvedtünk, de ez normális egy olyan csapat ellen, amely 90 percen át jól játszik. Rodrygo esetében biztosan volt valami oka, hogy a VAR nem avatkozott közbe. Szerintem egyértelmű ütés volt."

Ancelotti

„A csapat jól teljesített, és nem gondolom, hogy szükségünk lett volna cserékre. Az elsőt akkor hajtottuk végre, amikor betaláltak. A csapat remekül játszott, jól érezte magát a pályán. Voltak helyzeteink, frissek voltunk. Akkor cserélsz, ha úgy látod, hogy egy játékosod fárad, vagy szükség van a taktika megváltoztatására. Nem kell csak azért cserélni, hogy cserélj.”

„Viniícius nagyon jól kezeli, ami történik, irányítja az ellenfeleit. Sokszor megrúgták az elmúlt meccseken, ő pedig türtőztette magát. A minap láttam egy statisztikát, ami a spanyol futball szempontjából jelentős. Eszerint az öt topliga közül itt fordul elő a legtöbb piros lap. Az angol bajnoksághoz hasonlítva 55 a 10 ellenében. Nem akarom azt mondani, hogy ezt a mai esetet is piros lappal kellett volna büntetni, bár szerintem ez pirosat ért. De sok olyan esetben megadják, amikor nem kellene. Ez negatívan hat a spanyol futballra, amely nem egy durva bajnokság.”

„Az sok, ha több mint 50 piros lap van. Ez rossz hatással van a showra. Az nem egy meccs, ha 9 a 11 ellen játszik. Néhány belépő a Real Sociedad – Valencia mérkőzésre emlékeztetett, Borja Iglesiaséra a derbyről vagy Rakitić belépőjére tegnapról. Óvatosnak kell lenni a piros lapokkal, mivel ha emberhátrányban játszanak, az nem egy meccs, nem versenyképes. Ez nem kritika, ez tény. Szeretném ezt kiemelni, mivel szeretem a spanyol futballt, ami igazán csodálatos. Minden csapat versenyez. Ennek az egyensúlynak a piros lapokkal való megbontását ellenőrizni kellene.”

„Jó hír, hogy megszereztük a három pontot és közelebb kerültünk a listavezetőhöz. Jól fogok aludni ma, mivel ez az utolsó sajtótájékoztató. December 1-jén lesz a következő edzés, és lesz néhány barátságos meccs. A játékosok, akik visszatérnek a vb-ről, 10 napot pihenhetnek. Akik a döntőben is pályára lépnek, kapnak 10 napot és a Valladolid ellen már bevethetők lesznek.”

„Láttam egy videót Rodrygo esetéről, amelyik nem volt teljesen egyértelmű. Biztosan megvolt rá az okuk, hogy nem nézték újra ezt a jelenetet.”

„Kroos posztja mindig ugyanaz. Óvatos védekezésben, mert Tchouaméni egy más típusú játékos. Szereti járatni a labdát, sokat mozogni. Apró lépésekben haladunk, de egyre jobb az összjáték.”

„Otthonról nézem majd a világbajnokságot. Szeretem a focit, izgalmas és versenyképes vb lesz. Nincsenek favoritok, minden csapat lejátssza a maga részét. Követem majd a játékosaimat a spanyol, brazil, német, horvát és uruguayi csapatban. Sok csapat van. Remélem, hogy jó vb-t láthatunk majd és a legjobb csapat nyer. Sajnos Olaszország ezúttal nem lesz ott.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK