Beszámoló: Real Madrid – Cádiz (2-1): Győzelem az év utolsó hazai meccsén

A Real Madrid megszerezte a három pontot a LaLiga 14. meccsnapján a Cádiz ellen a világbajnokság miatt elrendelt válogatott szünet előtt, így a blancók győzelemmel zárták az évet a Bernabéu lelkes közönsége előtt. Militão és Kroos góljainak köszönhetően született meg Ancelotti fiainak 11. bajnoki győzelme az idényben, a küzdelmek december 30-án folytatódnak.

Az egész mérkőzésen a madridisták domináltak, először a második percben kerültek közel a gólhoz, amikor Tchouaméni távoli kísérlete nem sokkal célt tévesztett. Kicsivel később Ledesma hárította Rodrygo próbálkozását, aki Vinivel játszott össze remekül. Aztán a Cádiz is próbálkozott, Espino lőtt nagyjából 30 méterről, de a lövése a felsőléc tetejét súrolta.

A mérkőzés egyre nagyobb iramban folyt, és 28 percnyi játék után Fali szándékosan leütötte Rodrygót a tizenhatos előtt, az esetet Soto Grado nem látta, a VAR szobából pedig nem érkezett jelzés ezzel kapcsolatban. Vini Jr. vonta felelősségre Falit, a kakaskodásért pedig mindkét játékos lapot kapott. A hazaiak továbbra is irányították a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye. A 40. percben Militão ugrott ki kiváló ütemben a védők közül, Kroos a fejére varázsolta a labdát, a brazil pedig nem hibázott, Ledesma mellett a kapuba fejelt.

Real Madrid

A csapat azonban nem elégelte meg az egygólos előnyt, tovább próbálkozott. Lucas Vázquez közel állt az előny növeléséhez egy külsős lövéssel. Az 53. percben aztán Courtois Sobrino lövésénél volt résen, az ellentámadásból pedig a Real Madrid veszélyeztetett. Modrić, Vini Jr., Lucas és Valverde rohamozott egy kontrával, melynek végén az uruguayi lövését Iza blokkolta.

A 70. percben aztán sikerült megduplázni az előnyt. Egy szöglet utáni kipattanóra Kroos csapott le, és egy bődületesen eltalált kapáslövéssel juttatta a labdát Ledesma kapujába. A mérkőzés nagy iramban zajlott, a 79. percben pedig Modrić hibázott egy kihagyhatatlannak tűnő helyzetben. Vini Jr. passzolt középre egy kontra végén, a horvátnak csak be kellett volna gurítania a labdát a kapuba, azonban nem találta el Ledesma portáját. Két perccel később Courtois-ról szerencsétlenül pattant ki egy lövés, amelyre először Negredo csapott le, ezt még védeni tudta a belga, ám érkezett Lucas Pérez, aki már nem hibázott és megszerezte a szépítő találatot. A hátralévő időben említésre méltó esemény már nem történt, így a blancók győzelemmel zárták 2022-t a Bernabéuban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…