Quique Setién: A Real Madrid most egy megsebzett vad

Quique Setién a Real Madrid elleni mérkőzés előtt.
Quique Setién (forrás: Youtube screenshot, Villarreal CF)

A Villarreal mestere a Real Madrid elleni Király-kupa-mérkőzés előtt.

Mindent vagy semmit

„A Király-kupában nincs visszaút, nem lehet hibázni, mert kiesel. Ez még inkább felerősíti a koncentráció és az elvárások érzését, de a játékosok hozzászoktak már ehhez, és úgy fogják fel, mint egy újabb elvárás, aminek meg kell felelni.”

Egy intenzív párharc

„Számunkra minden mérkőzésnek intenzívnek kell lennie. A Real Madrid elleni meccsek mindig nehezek, tisztában vagyunk a bennük rejlő potenciállal. Tudjuk, hogy olyan játékosaik vannak, akik akkor is képesek megteremteni a különbséget, ha épp nem játszanak jól.”

A Real Madrid helyzete

„Szívesebben játszom egy olyan csapat ellen, amely egy győzelem után érkezik, mint egy olyan ellen, amely vereséget szenvedett. A Real Madrid ritkán veszít két meccset sorozatban. Nem hallgatok azokra, akik azt mondják, hogy fáradtak vagy rossz pillanatban vannak, hiszen a megsebzett vad is sokkal veszélyesebb, mint az egészséges. Biztos vagyok benne, hogy győzni jönnek ide.”

A szurkolók kulcsszerepe

„A bajnoki meccseken hihetetlen szurkolásban van részünk, ugyanezt várom holnap is, mivel lesznek gyenge pillanataink, amikor a bíztatásuk segít majd abban, hogy erősebbek legyünk. Nagyon fontos plusz az, ha a szurkolóid drukkolnak és szeretetet sugároznak feléd akkor is, ha a dolgok nem mennek a legjobban.”

Hasonlóság a bajnoki meccshez

„Az előző meccsről tudni lehet, hogy mit nem csináltál jól, ezen javítani próbálsz, amit pedig jól csináltál, azt szeretnéd megismételni. Mi sok mindent jól csináltunk, de néhány dologban hibáztunk is. Nem tudom, hogy ez hasonló meccs lesz-e, hiszen mások a körülmények, de biztos vagyok benne, hogy szórakoztató lesz.”

Esélyek

„Nehéz megállítani a Real Madrid játékosait. Ha egyénileg nézzük, biztosan jobbak nálunk, ahogy mi is jobbak vagyunk az alacsonyabban jegyzett csapatoknál, de nem mindig ez a döntő, néha a kishal eszi meg a nagyot. Most egészen kiegyenlített a helyzet, mindenki nehezen nyer meccseket. Logikus lenne, hogy a Real Madrid nyerjen, de a futballban nem mindig úgy történnek a dolgok, ahogy a logika diktálná.”

Forrás: villarrealcf.com, managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…