Ancelotti: Nagyon jól sikerült a második félidő

Carlo Ancelotti az Atlético Madrid legyőzése után
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az Atlético Madrid legyőzése után.

A mérkőzés:

„A legfontosabb az, hogy mindenki elkötelezett volt. Sok segítséget kaptunk a kispadról, az idény ezen szakaszában pedig szükségünk van arra, hogy mindenki ki tudja venni a maga részét. Túl sok meccsünk van. A mai egy nagyon szoros, harcos mérkőzés volt egy rendkívül erős csapat ellen. Az első félidőben jobbak voltak, viszont a mi második félidőnk nagyon jól sikerült, mindent beleadtunk. Egy egyéni villanásnak köszönhetően sikerült egyenlítenünk, a szurkolóink támogatásával pedig jól hoztuk a hosszabbítást.”

A félidő:

„A Villarreal elleni mérkőzés félidejében ideges voltam, de ma nem. Nem játszottunk jól az első játékrészben, de megvoltak az eszközeink ahhoz, hogy jobbak legyünk. Változtattam Luka pozícióján, feljebb toltam, de a taktika helyett inkább mentális változásnak mondanám a második félidőt. A változtatásoknak köszönhetően több energiát és minőséget láthattunk támadásban. Nagyon nehéz megmagyarázni, hogy hogyan játszhat a csapat ilyen rosszul az első és ilyen jól a második félidőben. Ezt nehéz megmagyarázni.”

Vini:

„Jó teljesítményt nyújtott. Nagyon várta, hogy a saját szurkolói előtt játszhasson. Jól játszott, keményen dolgozott az utolsó pillanatig. A gólja a kemény munkájának gyümölcse volt. Ami a meccs előtt történt az sajnálatos, de ő a találkozóra koncentrált.”

Rodrygo:

„Érzett valamit az Achillesében, ezért lecseréltem. A gólja fantasztikus volt, ez az a kvalitás, ami megvan benne. Rendkívül nehéz dolgokat láttat könnyűnek. Nagyon fontos játékos számunkra.”

A bíró:

„Nem emlékszem a Ceballos-esetre, de úgy gondolom, hogy Savic kiállítása teljesen jogos volt. Az Atlético nagyon jól játszott, egy kicsit másképp, ahogy megszokhattuk tőlük. Nagyon jól használták a labdát az első félidőben, és teljesen normális, ha frusztráltak, miután elveszítettek egy meccset, ahol ilyen jól játszottak.”

Sűrű naptár:

„Túl sok a meccs, de ez van, a lehető legjobban kell kezelnünk a dolgot. A játékosok nem tudnak 100%-os állapotba kerülni, ez pedig sérülésekhez vezet. Az akadémiához kell fordulnunk. Ma Mario Martín játszott, ő egy fiatal srác, komoly potenciállal, de vannak még mások is, akik segíthetnek nekünk és remek munkát végeznek.”

Modrić formája:

„Nem könnyű őt és Kroost a kispadon hagyni, de Asensióra és Ceballosra is igaz ugyanez, ha ilyen jól játszanak. Ez egy átmenet, de ez nagyon nehéz ilyen szintű játékosokkal.”

Ceballos szerződése:

„Nem fogok belemenni ebbe a témába. A klub pontosan tudja, hogy mit gondolok erről. Sokat ad a csapatnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…