Voro González: A Real Madrid volt a jobb csapat

Voro González
Voro González (forrás: Youtube screenshot, Valencia CF)

A Valencia edzője a Real Madrid elleni bajnoki vereség után.

A mérkőzés elemzése:

„A Real Madrid volt a jobb csapat. Egy kényes szituációban érkeztünk erre a mérkőzésre, nem ez volt a legjobb hely arra, hogy pontokat szerezzünk. Az első félidőben próbáltuk belülről lezárni a dolgokat, biztosítva a csapat szervezettségét, de a Madrid dominált, és hiába mentünk előre, nem volt tiszta helyzetünk. Aztán a második félidőben született egy nagyszerű találat Asensiótól, három percen belül pedig jött a következő, a kétségbeesett magas letámadásunknak köszönhetően. Ezzel az állással a meccsnek lényegében vége volt.”

Bekapott gólok:

„Ez nem egy egymeccses torna volt. Az, hogy két gólt kaptunk három perc alatt, nem feltétlenül egy hibának köszönhető. Az első találat a tizenhatoson kívülről érkezett, remekül eltalált lövés volt, a másodiknál pedig akkor kaptak el minket, amikor szerettük volna megszerezni az egyenlítő gólt, és gond akadt a helyezkedésünkkel. Vinícius kapott egy mély indítást, a sebességének köszönhetően pedig be tudta fejezni az akciót. Nem gondolom, hogy ezek egy konkrét dolog miatt történtek volna. A Madridnak erős támadójátéka van, teljesen normális, ha helyzeteket alakítanak ki. A mi jelenlegi helyzetünkben megpróbáltunk versenyezni, védekezni, széthúzni a játékot, keresni a kontrák lehetőségét, az első félidőben ki is tartottunk, de a két gól után a meccs befejeződött.”

Ok a bizakodásra:

„Abba a ténybe kell kapaszkodnunk, hogy még 19 mérkőzés van hátra, van egy olyan csapatunk, amely nagy intenzitással edz, és amely összetartó. Ha egy csapat ilyen helyzetben van, akkor előfordulhat széthúzás az öltözőben, de ilyenről itt nincsen szó. Meccsről meccsre kell haladnunk. Nincsenek hétközi meccseink, vissza kell hoznunk az embereket. Erősítenünk kell azokon a dolgokon, amelyeket jól csináltuk korábban, védekezésben pedig javulnunk kell, és mindig csak egy lépést szabad megtennünk egyszerre, nem szabad a következő meccsen túlra tekintenünk. Optimista vagyok, hiszen sok pontért lehet még harcolni, a csapat pedig ezt is teszi, nem adja fel. Fontos kihívás előtt állunk, mindenkire szükségünk lesz, hogy elérjük a célunkat, amely az, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg a hátralévő meccseken, és ne legyünk veszélyben.”

Játékstílus:

„Az idény első felében a csapat játszott egy bizonyos játékot, kihozták a labdát, helyzeteket dolgoztak ki. Az elmúlt hetekben nem jöttek az eredmények, 1 pontot szereztünk meg a lehetséges 15-ből. A szünet előtt nem voltunk ilyen helyzetben. Kidolgozzuk a támadótaktikánkat a labdával, egyensúlyt teremtünk, megpróbáljuk elkerülni a hibákat, jobban harcolni, és mindenek előtt egy dolgot látok: Ha egy csapat tudja, hogy mit akar, hogy mi a célja, akkor jobban teljesít. Voltak hónapok, amikor Európáról beszéltünk. A cél most az, hogy napról napra haladjunk, a lehető leggyorsabban pontokat szerezzünk, és ne kerüljünk kieső helyre. Az edzői stábnak a valós helyzetről kell képet adnia a játékosok felé, és biztosítania kell, hogy megerősödünk. Védekezésben javulnunk kell, és előnyt kell kovácsolnunk azokból a dolgokból, amiket jól csináltunk eddig. Ezzel az egyensúllyal és a játékosok hozzáállásával egy olyan csapatunk van, amelyik nem tört meg, mint ahogy korábban máshol már tapasztaltam. Ez a csapat dolgozni akar, és 19 meccs van hátra. Ebbe kapaszkodhatunk, megpróbálhatunk jobbá válni. Nem lesz könnyű, és nem azonnal történik meg, de van egy nagyon határozott rövid távú célunk, egyszerűen dolgoznunk kell.”

Hangulat:

„Normális, hogy a játékosokat lesújtotta Gattuso távozása, mivel őt és az egész stábot nagyon kedvelték. Profik voltak, hosszú órákat dolgoztak a központban, láttuk, hogy szenvednek, amikor pedig távoztak, az fájt a játékosoknak. De ilyen a futball, itt azonnal tovább kell lépni, a verseny folytatódik. Voltam már ilyen helyzetben máskor is, voltak ennél sokkal nehezebb öltözők, de most ilyenről nincs szó. Sok pontért lehet még játszani, ebbe kell kapaszkodnunk. A legfontosabb a napi munka, és hogy minden mérkőzésen meglegyen a pontos cél.”

A csapat elszántsága:

„Láttam, hogy a játékosok feszültek és elszántak. A Real Madrid 2-0-ra nyert, ők voltak a jobb csapat. Megfelelő volt a hozzáállás, sokat futottunk, megvalósítottuk, amit előre megbeszéltünk. Összetartás, középen összezárás, gyors széljáték. Nagy százalékban sikerült ezt tennünk, de a Madrid két akcióval megnyerte a meccset. A csapat hosszú percekig tartotta magát a tervhez, de ahhoz, hogy a Bernabéuból elhozz valamit, sok dolognak kell megtörténnie.”

Paulista piros lapja:

„Ez egy tehetetlenségből és idegességből adódó dolog volt. Gabriel elkeseredettségből cselekedett. A piros lapjának köszönhetően egy emberrel kevesebben maradtunk a pályán. Már így is 2-0-s hátrányban voltunk, a kiállítása előtt is nehéz volt a helyzetünk, de azt követően már lehetetlennek mondanám. Ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténniük. Nem hagyhatod a csapatodat emberhátrányban. Beszélni fogok vele, hogy ilyen ne történhessen többet. A kapitányoknak példát kell mutatniuk, de a pillanat heve, a frusztráció miatt elveszíthetik a fejüket. Ez egy elkésett rúgás volt. Radikálisan kell ezt kezelnünk, mivel minden játékosunkra szükség van. 3 napja kezdtünk el dolgozni, mindenkire szükségünk van. Beszélni fogok vele, és ez nem fordul elő többet. Annak tudom be, hogy frusztrált volt és elvesztette a fejét.”

Gattuso:

„Ő egy olyan ember, aki a személyiségének és nagylelkűségének köszönhetően igazi vezetőként viselkedett, aki szinergiát teremtett az egész öltözővel annak köszönhetően, hogy követelt, de emberi volt. Egy olyan csapatot alkotott, amely próbálta megvalósítani az elképzeléseit, és amely a sok fiatal játékossal a szünetig működött. Látszott, hogy szenved a munkával, és hogy a lehető legjobban, óriási szenvedéllyel és profizmussal élte meg azt.”

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…