Hugo Sánchez: Vininek meg kell védenie magát

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid korábbi kiválósága is megszólalt a brazil szélső körüli hírverés kapcsán.

Vinícius Júnior az elmúlt időszakban rendre a címlapokon találja magát, mindenki a játékstílusával, illetve a szurkolók, más csapatok játékosai által tanúsított viselkedéssel foglalkozik, összefüggéseket, okokat, magyarázatot keres. A Real Madrid brazil szélsőjével szemben 79 alkalommal szabálytalankodtak, ezzel ő Európa top bajnokságaiban a legtöbbször szabálytalanul megállított játékosa.

Az, amit a pályán tapasztal, Hugo Sánchezzel is megtörtént a maga idejében. A Real Madrid korábbi játékosa az El Partidazóban mesélt arról, hogy ő miként kezelte a helyzetet.

„Minél jobban inzultáltak engem, annál fontosabbnak éreztem magam, mivel egyre inkább rám irányult a figyelem. Ahelyett, hogy ideges lettem volna emiatt, vagy zavart volna, inkább inspirált. Ez történik Viníciusszal is. Neki is fontosnak kell éreznie magát, mivel felfigyeltek rá. És az az érzés, amit Vinícius ad, az pontosan az, amit én éreztettem annak idején. Amikor hozzám került a labda, akkor félve sóhajtottak fel, és azt gondolták, hogy ez most be fog menni.”

Hugo Sánchez válogatás

„Neki azt kell tennie, hogy a képességei felhasználásával védje meg magát, de úgy, hogy nem kap sárga lapot, ha pedig a bírónak panaszkodik, akkor azt azért teszi, amit mindannyian akarunk, védelemért.”

„A csatároké a legnehezebb feladat a futballban, az építkezés és a gólszerzés. A legkönnyebb védekezni, rúgni, megakadályozni, hogy gólt szerezzenek. Vinícius veszélyeztet, ahogy én is annak idején, ezért van félelem a védőkben, ha megkapja a labdát, majd elkeseredetté válnak.”

„Én is kétségbe ejtettem a védőket, mivel belém rúgtak, én pedig időről időre visszarúgtam, ha pedig gólt szereztem, akkor az arcukba másztam ünnepelni.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…