João Félix Vinícius védelmére kelt

João Félix
João Félix (forrás: as.com)

A portugál csatárral az AS újságírója készített tartalmas interjút, melynek során előkerült Vinícius is, illetőleg a körülötte zajló események.

Spanyolországban heves vita alakult ki Vinícius Jr. körül. Egyesek provokátornak tartják, míg mások a védők célpontjaként tekintenek rá. Neked mi a véleményed erről a témáról?

Teljesen értetlenül állok a Viníciust ért kritikák előtt. Talán mindennek hátterében az áll, hogy tehetségesebb, mint mások; azért kritizálhatják, mert cselez, amire mások képtelenek, mert úgy cselez, ahogy senki más, gyorsabb, mint az ellenfelei, gólokat lő és gólpasszokat ad. Nagyon jó időpillanatban van, s úgy tűnik, hogy ez sokak szemét szúrja. Én jó kapcsolatot ápolok vele, szoktunk beszélgetni és a játékstílusát is imádom. Mások provokációnak gondolják, mikor kicselez valakit, mikőzben az ő játékstílusa ilyen. Ő így focizik, a játéka roppant szórakoztató, nekem tetszik és egyáltalán nem értem az őt ért vádakat.

Úgy gondolod, igazságtalanok vele az emberek?

Azt hiszem igen. Nem tesz mást, csak cselez, és ezt nem azért teszi, hogy hergelje az ellenfelet, a szurkolókat, egyáltalán nem provokál. Ilyen a stílusa. A foci nemcsak a passzokról, a kapuralövésekről, rohangászásról, vagy a védekezésről szól… A labdarúgás része a csel, a fortély, a varázslat és manapság sajnos ezekből látunk kevesebbet. Azt állítjátok, hogy cukkolni, bosszantani akar, de én ezzel nem értek egyet. A riválisai dühösek rá, pedig nem kellene így érezniük.

Mit tanácsolnál neki?

Azt javasolnám neki, hogy tartson ki, folytassa ezt a játékot, mert ez az egész hajcihő nevetséges. Épp nemrég láttam a Mallorca elleni meccset, nem tudták megtörni. És ez jó, mert egyszer az egyik nyer, másszor a másik. Nagyobb probléma, hogy a történetbe belevegyül a rasszizmus is. Lehet megfogalmazni anélkül is kritikát, hogy közben a rasszizmus kérdését belekevernénk.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK