Kroos: Szerintem látni fogjuk a Szuperligát

Kroos
Kroos (forrás: realmadrid.com)

A német középpályás a tervezett versenysorozat kapcsán mondta el gondolatait podcastjében.

Szuperliga:

„Szerintem látni fogjuk a Szuperligát. És ezt több okból is így gondolom. A Szuperliga alapötlete változott, megérdemli, hogy meghallgassák. Ha minden szempontból megvizsgálod, akkor láthatod, hogy az UEFA nem a futballszurkolók irgalmas szamaritánusa, a Szuperligának pedig nem szándéka az, legalább is a második próbálkozásában, hogy kizárja bármely csapatot, illetve nem lesznek állandó tagjai sem.

Ez egy sportverseny, egy nyílt sorozat, de a klubok által irányítva, nem pedig az UEFA által, mivel ezek a klubok úgy gondolják, hogy nincs ehhez szükség az UEFA-ra. Szerintem ez megérdemel egy esélyt.”

Nemzetek Ligája

„Szerintem csak az UEFA verzióját hallottuk, ráadásul szerintem túlságosan gyakran. Miért van rendben, hogy az UEFA bevezette a Nemzetek Ligáját, amelyre senkinek nincs szüksége? Sajnos erről senki nem kérdezi meg őket. Ezért is gondolom, hogy hihetetlenül fontos meghallgatni olyan más kezdeményezéseket, mint a Szuperliga. Úgy érzem, hogy már nem figyelnek ránk.”

Izgalom

„Már beszéltünk korábban arról, hogy a futball iránti szenvedély alábbhagyott. Én úgy gondolom, hogy a Szuperligának megvan a lehetősége arra, hogy visszafordítsa ezt a folyamatot. Legyen nagyobb lelkesedés és több érzelem a meccsek kapcsán, amelyeket látni fogunk.

Mert ne áltassuk magunkat, sokan mondják, hogy ki akarna minden héten Real Madrid – Manchester City meccseket nézni… De van, aki unta nézni Federert Nadal ellen újra és újra? Én biztosan nem. Ez a véleményem. Szerintem vissza tudjuk csábítani a szurkolókat a futballhoz, ráadásul ez teljesen más típusú lelkesedést eredményezhet a semleges szurkolók részéről is.

Ezeket a meccseket nem csak az adott klubok szurkolói, de semleges szurkolók is néznék. És úgy gondolom, hogy a futball iránti érdeklődés csökken, de ezzel esélyünk lenne újra növelni azt, ha komolyan foglalkoznánk a témával.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…