Valverde: A gólom után nyitottá vált a meccs

Valverde
Valverde (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül Valverde, Nacho, Courtois és a remekül bemutatkozó Álvaro Rodríguez nyilatkozott az Osasuna legyőzését követően.

Valverde:

A meccs:

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Mindig a végsőkig küzdenek a saját pályájukon. Mindig lefülelik a hosszú labdákat, néha pedig nehéz megtalálni a réseket. Ahogy haladtunk előre az időben, a rengeteg lejátszott meccsünkből adódó fáradtság is felütötte a fejét. Szerintem az általam szerzett góltól vált nyitottá a mérkőzés, innentől kezdve már sokkal inkább sikerült megtalálnunk az üres területeket. Örülünk, hogy a csapat kemény munkája és alázata végül győzelmet eredményezett. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz és képesek voltunk együtt megszenvedni a győzelemért.”

Gólok:

„Azt mondták, hogy 20 gólt is lőhetek, bár szerintem ezzel már messzire mentek. Megpróbálom a legjobbamat nyújtani, a gólszerzés persze jót tesz a hangulatodnak. A szélen mindig nagyon figyelnek az emberre, próbálok egy az egy elleni szituációkba is belemenni, de nem ez az erősségem.”

Poszt:

„Ha középen vagyok, akkor közelebb tudok kerülni a tizenhatoshoz, a középpályások nem mindig követnek le 100%-ban. Meg kell találnom a réseket, ki kell használnom őket, ahogy ezt a gólnál is tettem. Ez az, amit az edző kér tőlem.”

Ancelotti:

„Szeretnék köszönetet mondani Ancelottinak azért, hogy nyomást helyezett rám, még akkor is, ha ez csak kettőnk kis játszmája volt. Úgy gondolom, hogy ez is szerepet játszott abban, hogy milyen döntéseket hozok. Gyakrabban kerestem volna a passz lehetőségét, mivel enélkül nem volt kellő önbizalmam a kapura lövéshez. Most az első dolgom az, hogy a kapu felé nézek. Tudom, hogy 80%-ban hálóba tudnám juttatni a labdát, így egyértelműen többször próbálkozom.”

Nacho:

A mérkőzés:

„Kemény mérkőzés volt. Tudtuk, hogy ilyen lesz, ez egy ilyen helyszín, de megszereztük a három pontot a versenyben maradásért. Sárgát kaptam reklamálásért, ez egy butaság volt, amit el kell kerülnöm. Néha a meccs hevében elragadtatja magát az ember.”

Moi és Vini:

„Ahogy mondtam, a mérkőzés heve. Egy kicsit összeszólalkoztak, mindketten sárgát kaptak. Egy szoros meccsen előfordul az ilyen.”

Courtois
Courtois (forrás: realmadrid.com)

Courtois:

Bajnokság:

„Továbbra is nyernünk kell a meccseinket. Mindig nehéz pálya ez, intenzív összecsapás volt. Jó győzelem volt a Liverpool elleni meccs előtt. Nagyon érdekes meccsek várnak most ránk, nyomnunk kell tovább. Csak most kezdődött az idény második fele, hosszú még az út.”

Nyomás:

„Nagy nyomást helyztek ránk, ez nem mindig könnyű, hazai pályán rendre letámadnak. Kissé szenvedtünk, de a második félidő kiegyensúlyozottabb volt, már korábban is betalálhattunk volna. Hittünk a győzelemben, és meg is szereztük azt.”

Vini és Moi:

„Nem gondolom, hogy bármi komoly dolog történt volna. Egy korábbi belépőnél Vinire ráléptek, amiért a bíró nem adott lapot. A bíró azt mondta, hogy egymásnak estek, de szerintem csak beszélgettek. Ráadásul a gyásszünet alatt bekiabálták, hogy „Vini a ku*va anyád!”, majd a „Dögölj meg, Vinícius” rigmusra kezdtek rá. Ez nem szerencsés, nincs helye ilyen őrületnek. Vini nagyszerű meccset játszott, kár, hogy nem talált be. Nem gondolom, hogy rá kellene figyelni, inkább az emberekre. Kár, hogy már az eslő pillanattól látod, ahogy a szülők a gyerekeikkel vulgárisan gesztikulálnak. Vini focizik, néha hevesebb, tesz egy gesztust, de szerintem ez leginkább kívülről jön. Ha nem engedi, hogy ezek hatással legyenek rá, a nyomás eltűnik, ő pedig folytathatja a fontos találatok begyűjtését.”

Álvaro Rodríguez
Álvaro Rodríguez (forrás: realmadrid.com)

Álvaro Rodríguez:

Játékpercek:

„Nagyon örülök, hogy kapok játékperceket szeretett csapatomban. Keményen dolgozom minden egyes napon, ez pedig kifizetődik. Tovább dolgozom a céljaimért. Én csak játszom a játékomat, ma kijött a lépés, boldog vagyok. Azt kérték, hogy minden labdáért harcoljak meg, tartsam meg őket, és hozzak egy kis frissességet a csapatba.”

Fogadtatás:

„Ez egy remek csapat, szeretettel fogadtak. Mindenkivel remekül kijövök, hálás vagyok a támogatásukért. Camavinga odajött, és néhányszor játékosan hasba vágott, Valverde is elmondta, hogy nagyon örül nekem, mindenki gratulált.”

Tapasztalatok:

„Látom, hogy mennyire alázatosak, annak ellenére, hogy egy ilyen óriási klubban játszanak. Látom a mindennapos kemény munkát és a versenyképességüket.”

Szülők:

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a szüleim itt vannak. Ők a legfontosabbak nekem az életemben, és az, hogy az ilyen pillanatokat megoszthatom velük, boldoggá tesz.”

Válogatott:

„Élvezem a játékot. Az, hogy Uruguay-jal játszom, segít nekem egy más típusú játék felfedezésében. Visszatértem, jól éreztem magam, és úgy gondolom, hogy ezt be is bizonyítottam.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…