Három kérdés és három válasz a madridi derbi után

Benzema és Barrios (forrás: realmadrid.com)

Az idény harmadik madridi derbije döntetlennel ért véget, így a Real Madrid még távolabb kerülhet a bajnoki címtől. A tabella állása mellett egyéb tényezők miatt is fontos volt ez a találkozó, választ kaptunk néhány kérdésre, emellett újak merültek fel, különösen Álvaro Rodríguez kapcsán.

Három válasz

Kezdhet egymás mellett Tchouaméni és Camavinga?

A pénteki sajtótájékoztatón felmerült a kérdés Tchouaméni és Camavinga kapcsán, játszhatnak-e vajon egyszerre a madridi derbin, mint két védekező középpályás. A feltételezés szerint legalább egyikük kezdőként lépett volna pályára. „Nemsokára egymás mellett játszanak majd” – mondta Ancelotti a meccs előtt.

Azonban mindketten a kispadon kezdték a találkozót. Egymás mellett voltak, csak a padon és a bemelegítésnél. Ancelotti valószínűleg nem erre gondolt, és a szurkolók sem erre vágytak.

Milyen taktikát választ az Atlético?

Furcsa dolog ez, mert a kezdőcsapatokat illetően Ancelotti és Simeone a legkiszámíthatóbb edzők közé tartozik – általában. Tegnap azonban tartalmazott meglepetéseket a királyi gárda kezdője, emellett az Atlético mesterének döntése láttán is felvonták néhányan a szemöldöküket.

Hogyan nézhet ez ki a valóságban? Llorente, Carrasco és Saúl hogy szerepelnek egyszerre a pályán? Tényleg Griezmann az előretolt ék? A kezdés után láthattuk, hogy valóban ő szerepelt legelöl a 4-4-2-es formációban, mellette Carrasco helyezkedett elöl a bal oldalon.

Ez a terv azonban csak 20 percig működött, Reinildo sérülése után 5-3-2-re váltottak a vendégek, majd Correa kiállítása után ismét változott a felállás. Ezt a rengeteg variálást a Real Madrid is kihasználhatta volna, de talán a hazaiakat is csak összezavarta a folyamatos változtatás.

Minden szem Gil Manzanón: hogyan teljesít a játékvezető?

Onnan lehet tudni, hogy madridi derbi következik, hogy a helyi televízió és rádió a játékvezetőn dühöng a hét folyamán – természetesen jóval a találkozó előtt. Ez most sem volt másként. Gil Manzano valószínűleg az Atlético legkevésbé kedvelt játékvezetője, azonban a Real Madrid oldalán sincsenek túl jó véleménnyel róla.

„Tudva, hogy minden szem őt figyeli majd, biztosan a legjobb teljesítményt akarja nyújtani” – fogalmazott Simeone a találkozó előtt. Az első órát remekül hozta, engedte kibontakozni a játékot és csak két-két sárga lapot osztott ki, leginkább kontrák megakadályozása miatt.

Ekkor úgy döntött, ideje felrázni az unalmas találkozót, így leküldte Correát egy könyökösért, mely az egyik legrosszabb játékvezetői döntés volt a párharc történetében. Innentől kicsúszott a kezéből az irányítás és egyre több hibát vétett, mindkét fél kárára. Ha a kérdés az volt a meccs előtt, hogy vajon Gil Manzanóról lesz-e szó a találkozó után, a válasz igen.

Benzema és Álvaro

Három kérdés

Mit tartogat a jövő Álvaro Rodríguez számára?

Sok mindenről lehet beszélni a derbi kapcsán, de kezdjük a legpozitívabbal, Álvaro Rodríguezzel. Egy héttel azután, hogy az Osasuna ellen két gólpasszt jegyzett – igaz, az egyiket les miatt visszavonták – a derbin egy fejesgóllal egyenlített, ezt a pillanatot biztosan nem felejti el.

Nagyon izgalmas lehet ez a Real Madrid számára, látni egy ilyen játékost az akadémiáról, aki elég magas ahhoz, hogy valami mást nyújtson a kilences pozíciójában. Mit tartogat számára a jövő, rövid- és hosszútávon? Senki sem tudhatja.

Azt azonban bizonyította a madridisták számára, hogy van benne valami különleges, hiszen máris Raúl nyomdokaiba lépett, első góljukat mindketten az Atlético Madrid ellen szerezték.

Hogyan működött volna a hármas csere a középpályán, ha nincs a kiállítás?

Egyetlen perccel Correa kiállítása előtt Ancelotti teljes változtatást eszközölt a középpályán. Camavinga és Modrić állt be Kroos és Ceballos helyére, Tchouaméni pedig Asensiót váltotta, így Valverde húzódott ki szélre.

Ez egy hatalmas változás, azonban nem láthattuk, hogy működött volna a gyakorlatban normális körülmények között. Egy perccel később az Atlético tíz emberrel kényszerült folytatni, ez teljesen megváltoztatta a mérkőzés dinamikáját, így nem láthattuk, hogyan muzsikált volna a teljesen lecserélt középpálya 11 ember ellen.

Búcsú a bajnoki címtől?

A tegnapi döntetlennel a Barcelonának lehetősége nyílt arra, hogy 10 pontra növelje előnyét a bajnokságban, ehhez az Almeríát kell legyőzniük vasárnap este. Ez tetemes előny három hónappal az idény vége előtt. Ideje tehát búcsút inteni a bajnoki címnek?

Ancelotti szerint korántsem ez a helyzet. Az olasz szakember ezt emelte ki a mérkőzés után, de természetesen ezt is kell mondania. Most egyértelműen a Király-kupára kell koncentrálni, az el Clásicókra és egy újabb menetelésre a Bajnokok Ligájában.

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…