Miguel Ángel Gil: Nem tekinthetjük normálisnak azt, ami abnormális

Miguel Ángel Gil
Miguel Ángel Gil (forrás: youtube screenshot, OneSoccer)

Az Atlético Madrid vezérigazgatója hivatalos közleményben kelt ki magából, már nem először utalva arra, hogy a játékvezetők a Real Madrid javára és az Atlético Madrid hátrányára hoznak döntéseket.

A mérkőzés

„Nagyszerű munkát végeztek, önfeláldozóak voltak, ez pedig a tehetségükkel karöltve kishíján győzelmet eredményezett. Nagyon szívesen megnéztem volna, hogy mi történik, ha 90 percen át 11 emberrel vagyunk a pályán. Gondolom világszerte több millió néző is hasonlóan érez, de sajnos ez nem történhetett meg.”

Nyomásgyakorlás

„De ezt most el kell engednünk. Már néhány hete is elmondtam, hogy mit gondolok, most is kitartok a szavaim mellett. Tegnap is ugyanaz történt, ami nagyon sajnálatos. Ez ellen a csapat ellen folyamatosan megszenvedjük ezt a fajta viselkedést, mivel folyamatosan nyomás alá helyezik a játékvezetői stábot. Elfogadhatatlan, hogy egy bíró számára ennyire nehéz kiállítani egy játékosukat, még akkor is, ha teljesen egyértelmű a helyzet, és még vitának sincs helye, ahogy az előző meccsünkön ezen a pályán láthattuk is, tegnap pedig nagyon könnyen kiállították Ángel Correát, igazságtalanul.”

Pártatlanság

„A legutóbbi derbi után úgy döntöttem, hogy nyilvánosan elmondom a véleményemet, amiért rengeteg kritikát kaptam és sok helyen nemkívánatos személy lettem. Számos helyről azonban rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Különösen azok tetszettek, amelyeket médiaszakemberektől, korábbi bíróktól kaptam, hiszen ők mindenkinél jobban tudják, hogy elítélem azt a rendszert, amely nem igazságos és megpróbálja befolyásolni azoknak az embereknek a döntéseit, akiknek pártatlannak kellene lenniük. Tudom, hogy sokan vannak ellenünk, amiért elítélünk egy igazságtalan rendszert, de nem tekinthetjük normálisnak azt, ami abnormális. Nem vagyok hajlandó elfogadni az ilyen szituációkat, még akkor sem, ha sajnálatos módon már szokássá váltak az elmúlt évek során. Nem kifogásokat próbálok találni a tegnapi eredményre, egyszerűen csak azt szeretném kifejezni, hogy elegünk van.”

A Barcelona körüli botrány

„A versenysorozat tisztaságának megkérdőjelezhetetlennek kell lennie. Ha a szurkolók megkérdőjelezik a játék tisztaságát, akkor mind kiestünk a játékból. Az elmúlt néhány hétben nagyon fontos információkhoz jutottunk, amelyek komoly kivizsgálást igényelnek. Nincs más lehetőségünk, mint a dolog mélyére ásni. Ez az, amit minden LaLigában szereplő klub elvár, kettő kivételével. Az egyik a klub, amely ellen vizsgálódnak, és van még egy. Meg vagyok győződve arról, hogy a labdarúgás megérdemli, hogy mindannyian összedolgozzunk és egyetlen kétség vagy gyanú se merülhessen fel. Én továbbra is ebben a szellemben folytatom, és remélem, hogy legalább ebben az egy dologban mindannyian egyetértünk.”

Forrás: atleticomadrid.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…