Fabregas: Azt tanácsoltam a Barcának, hogy igazolják le Tchouaménit

Fabregas
Fabregas (forrás: The PFA, youtube screenshot)

A katalán klub korábbi játékosa az El Clásico előtt beszélgetett a két csapatot érintő kérdésekről egy rádióműsorban.

A Negreira-botrány:

„Soha nem hallottam semmi ilyesmit, amikor ott voltam, de szerintem nekünk, játékosoknak nem is kell ilyesmibe belemennünk, mert ezek rajtunk bőven túlmutatnak. Nem tudok többet mondani erről, mert nem ismerem a történet részleteit, de azt elmondhatom, hogy játékosként meglepett.”

A bírók elvettek a Barcelonától egy bajnoki címet:

„Soha nem kaptam bírói jelentést, de azt elmondhatom, hogy az Atlético Madrid ellen elvettek tőlünk egy bajnokságot, amikor egy szabályos gólt nem adtak meg nekünk.”

A FIFA The Best:

„Ezeken a díjátadókon minden nagyon összetett. Mbappé nagyon tehetséges, Benzema pedig a történelem egyik legnagyobb bajnoka. Leo a maga részéről jól teljesített Párizsban, majd tette amit tett a világbajnokságon, ami sokat nyomott a latba. Ha egy játékos a vb-n nyújtott teljesítményéért kap ilyen díjat, akkor azt meg is érdemli.”

Messi:

„Lélekben mindig egy Barca játékos marad. Nem tudom, hogy mit tartogat számára a jövő, de biztos vagyok abban, hogy a legmagasabb szinten versenyez majd. Remélem, hogy visszatér majd a Barcelonába, de ezek nagyon személyes döntések.”

Tchouaméni:

„Annak idején azt tanácsoltam a Barcelonának, hogy igazolják le Tchouaménit a Monacóból, de nem engedhették meg maguknak.”

Távozás:

„Az Atlético elleni, bajnokságot eldöntő meccs után voltak, akik azt gondolták, hogy ezért távozom, de igazából akkor is ugyanígy döntöttem volna, ha esetleg bajnokok lettünk volna.”

Xavi Barcelonája:

„Tetszik. Láthatunk olyan dolgokat, amiket a korábbi években nem. Szerintem el fogja mondani, hogy van min javítani, de úgy gondolom, hogy már most is sok dolog javult. Az Európa-liga egy tüske, ami láthatóvá teszi, hogy Európára még nem állsz készen, bár az látszik, hogy egyre jobban és jobban versenyzel.”

Várakozások:

„Ha megnyerik a bajnokságot, az nagy lépés lesz. Persze a következő idényben nem lehet ebből megélni.”

A Pedri – Gavi párost a Xavi – Iniesta pároshoz hasonlítják:

„Rajtuk van a nyomás, mivel remekül játszanak. Ha jól játszol, a nyomás is megérkezik. Nem tagadom, hogy az ember szorít azért, hogy olyanok legyenek mint a Xavi – Iniesta kettős, ez jár a Barcelona szurkolók fejében. Fiatalok, de már tapasztaltak, szóval miért ne lehetne még nagyobb a nyomás? Nem gondolom, hogy egyáltalán feltűnik ez nekik.”

Xavi – Iniesta – Busquets vagy Modrić – Casemiro – Kroos?

„Nagyon nehéz választani a két középpálya között. Megvannak a különbségek közöttük, hiszen szerintem a Madrid inkább kivárt, a Barca pedig próbálta labdabirtoklással irányítani a játékot. Akárhogy is, mindenki alkalmazkodni tudott ahhoz, amit a játék megkövetelt. Nehéz a választás, de szerintem a Barcelonánál maradok. Persze hogyan mondhatom, hogy nem azokat a srácokat választom, akik ennyi BL-t megnyertek. Lenyűgözőek, megnehezítik a választást.”

Vini Jr.:

„Viníciusban egy kicsit minden megvan. Ha szélső védő lennék, megpróbálnám a lehető legjobban fogni őt, még olyan dolgokat is megtennék, amit másokkal nem, hiszen ő jobb náluk. Meg kell próbálni kivenni őt a játékból, mivel nagyon jó. Ő egy nagyon fiatal srác, ezt is figyelembe kell venni. Ha megfelelően képes kontrollálni magát, akkor megállíthatatlan lehet mint Ronaldinho vagy Neymar.”

Ramos visszavonult a válogatottból:

„Nem akarom, hogy félreértsék, de szerintem pozitív dolog, hogy nem egy harmadik féltől tudta meg a dolgot, hanem az edző beszélt vele. Annak idején Lopetegui felhívott és elmondta, hogy fiatalabb srácokkal tervez. Akkoriban megnyertem az angol ligát, így rosszul érintett a dolog. Hogy is érinthetne ez valakit jól?”

Forrás: barcauniversal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…