Xavi: Nyerni akarunk, de a Madrid nagyon erős

Xavi
Xavi (forrás: youtube screenshot, ESPN)

A Barcelona edzője a holnapi El Clásico előtt.

A Real Madrid ellen játszani

„Nagyon kemény ellenfél, nem dominálnak túl sokszor, de megvannak azok a kis szakaszok, amikor igen, és ilyenkor szerzik a gólokat. Nagyon nehéz játszani ellenük a saját pályájukon. A bajnokságban legyőztek minket, mi pedig a szuperkupán nyertünk ellenük. Szerintem a második meccsen dől majd el minden, az egy nagyszerű lehetőség lesz arra, hogy bejussunk a döntőbe és nyerjünk egy címet.”

Favoritok

„Egy cím a tét, a Madrid még mindig esélyes, hiszen ők a bajnoki címvédők és a BL címvédői is. Nagyon nehéz ellenfélről beszélünk, akik jó időszakban vannak. A Madrid az esélyes.”

Hogyan győzhetik le a Madridot?

„Sokkal inkább csapatként kell működnünk, mint eddig valaha, legyen szó védekezésről, támadásról vagy stratégiáról. Ezeken a meccseken az apró részletek döntenek. Nagyon bátornak kell lennünk, minimalizálnunk kell a fordulásaik lehetőségét, mivel Vinícius, Valverde, Rodrygo, Benzema révén sokat árthatnak nekünk. Ez egy olyan meccs lesz, ahol ugyanolyan stílusban kell játszanunk mint a Spanyol Szuperkupában.”

Ansu Fati

„Ma ismét a csapattal edzett, ez pedig nagyszerű hír, hiszen kisebb volt a sérülése. Nagyon boldognak és motiváltnak tűnik, ez pedig fontos.”

Vereségek és a csapat mentalitása

„Ez egy teljesen más sorozat, nincs köze az előző két meccsünkhöz. Ebben a sorozatban nagyon jól teljesítünk. Ez egy remek lehetőség a reagálásra.”

Ferran Torres

„Én vagyok az egyik oka, hogy Barcelonában van. Maximálisan bízom benne, bárhol is játsszon. A Cádiz ellen az egyik legjobb volt, és szüksége volt erre. Bízunk abban, hogy fontos játékos lesz, ahogy egyébként már az is volt, pontosan ennek kell lennie. Megvan benne a képesség, hogy megteremtse a különbséget, maximálisan hiszünk benne.”

Miért esélyes a Madrid?

„Ők nyertek trófeákat az elmúlt időszakban, mi pedig az építkezés szakaszában vagyunk. Mi egy trófeát nyertünk eddig, azt ellenük, kivételesen jó futballal. De ez a Madrid, akik versenyképesek, legyőzték a Liverpoolt, úgyhogy ezt el kell ismernünk. Megvannak az eszközeink, hogy ártsunk nekik, ezt már megmutattuk, kiegyenlített meccsre számítok.”

Pedri távolléte

„Kulcsfontosságú játékos számunkra, a góljaival, passzaival megteremti a különbséget, és megadja nekünk azt a tempót, amire a középpályán szükségünk van. Nagyon fájó veszteség, ahogy Dembelé vagy Lewandowski is. Pedri a csapat kulcsjátékosa.”

Nyomás a Bernabéuban

„Nem érzek nyomást, izgatottságot és vágyat érzek, mindig motivál, ha a Bernabéuba mehetek, ilyen az egészséges rivalizálás. Szeretek oda menni, megpróbálni dominálni, ez jobban motivál mint a többi meccs, jó érzéssel tölt el. Szeretnék játszani, szeretnék a középpályán lenni a Bernabéuban, de nem lehet. Ezért is mondom el a játékosaimnak, hogy próbáljanak bátrak lenni, hiszen ott nyerni nagyon jó érzés.”

A meccs

„Pozitívnak kell maradnunk, azt kell gondolnunk, hogy van esélyünk a bajnokság és a kupa megnyerésére. Ki fogunk menni a pályára, hogy küzdjünk, hogy a saját stílusunkat és személyiségünket tudjuk megmutatni, és azt, hogy jó úton haladunk.”

Az Almería elleni vereség

„Jól vagyunk, elemezzük ezt a vereséget. Nem érzelmi vagy fizikális probléma volt. Nem védekeztünk jól a gólnál, és nem támadtunk a lehető legjobban. Ez futball. Annak ellenére, ami Európában történt, még mindig kitüntetett helyzetben vagyunk. Élvezzük a helyzetet. Még fordulhatnak rosszra a dolgok, de azért vagyunk itt, hogy biztosítsuk, hogy ez nem történik meg.”

A Negreira-botrány

„A bíróknak a legjobbjukat kell hozniuk. Én úgy érzem, hogy a Barcát sosem segítették a bírók. Nem szeretek csalással nyerni, ezt már sokszor elmondtam.”

Estanis Pedrola behívása

„Már ismerjük őt az előző évből, nagyon jó egy az egy elleni szituációkban, van egy gólja, jó pillanatban van, és Robert kiesésével pedig szükségünk van egy támadóra, ő segíthet nekünk.”

Az Almería elleni vereség utáni pesszimizmus:

„Nem vagyok meglepve, ismerem a klubot és a környezetét, tudom, hogy hogyan mennek a dolgok. Ez általában nem zavar, számomra a legfontosabb azonban az, hogy a játékosokat se zavarja meg, maradjanak nyugodtak és versenyezzünk a címekért. Ha nyertünk volna Almeríában, akkor a LaLiga legnagyszerűbb eredménye lett volna, és nem beszélnének már róla. Jó helyzetben vagyunk, két címet is nyerhetünk.”

Vini Jr.

„Megteremti a különbséget. Kivételes játékos, aki gólokat lő. Nagyon figyelnünk kell rá, nagyon magas szinten játszik.”

Emlékek a Bernabéuból

„A legtöbb kellemes, emlékszem a 2-6-ra, olyan meccsekre, amikor nyertünk, de az egy másik időszak volt. Vannak korszakok, most megpróbáljuk felvenni velük a versenyt, hiszen évek óta nyerik a címeket Európában, ezért is gondolom, hogy ők a favoritok. Jó emlékeim vannak, de az egy másik történet.”

Tanács a fiataloknak a Clásico előtt

„Ez egy kiváltság. Ez a világ legjobb meccse klubszinten, culéként pedig a legjobb. Ez a legnagyobb rivalizálás. Legyenek képesek küzdeni és legyőzni őket. Ez kivételes esemény, amit ki kell élvezni.”

Ángel Alarcón

„Nagyon bízom benne, sokoldalú játékos, játszhat középen, a szélen, erős, nagyon hasznos lehet most és a jövőben is, személy szerint nagyon kedvelem.”

A győzelem fontossága

„Fontos lenne számunkra a győzelem, hogy jó formát mutassunk, hogy nyerjünk, hogy jól játsszunk, de a Madrid nagyon erős. Nagyon versenyképes meccs lesz, áprilisban pedig jön a visszavágó a Nou Campban. Megpróbáljuk irányítani és dominálni a meccset.”

Araujo

„Bármikor is játszik, igazi győztes, a párharcokban, levegőben, nagyon erős, a védelemben ő az egyik legjobb a világon. Bárhol is játsszon, alapvető fontosságú.”

Elfogadna-e egy szoros vereséget?

„Nem. A Barcának nyernie kell. A célunk mindig az, hogy nyerjünk és nálunk legyen a labda. Nem örülnénk egy vereségnek.”

Forrás: barcauniversal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…