Ancelotti: Meg tudjuk fordítani a párharc állását

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 0-1 arányban kikapott a Barcelona együttesétől a Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Santiago Bernabéu Stadionban egy olyan meccsen, ahol végig fölényben játszott, szinte folyamatosan birtokolva a labdát egy betömörülő, kontrákra berendezkedett katalán csapat ellen. A mérkőzés után Ancelotti mester mondta el a gondolatait a látottakról.

A mérkőzés

„A Barcelona ma nem érdemelt győzelmet, ez teljesen nyilvánvaló. Ennek a vereségnek nem lesz hatása ránk, mivel a teljesítményünkkel elégedettek vagyunk. Nagyon nehéz úgy irányítani a meccset a Barcelona ellen, ahogy mi tettük. Tisztában vagyunk azzal, hogy fordítanunk kell, de nem ez lenne az első alkalom, hogy hátrányból állunk fel egy párharc során. Az eredmény természetesen most fájó, de a visszavágóra magabiztosan fogunk megérkezni.”

„Jó mérkőzés volt. Intenzív meccset játszottunk, magas letámadással. A tény, hogy 34%-ban birtokolták a labdát, azt jelenti, hogy ezt jól csináltuk, de a védelmük nagyon szoros volt. Sokszor íveltünk középre, de erősek a levegőben. Így szerettünk volna játszani, és az, hogy sikerült, önbizalmat adhat a visszavágóra. Ez még csak az első 90 perc volt, most már csak meg kell ismételnünk ezt a dominenciát Barcelonában is.”

Támadások

„Nem volt túl sok nagy helyzetünk, de védekezés szempontjából ezzel a nagy tempóval ez volt a Madrid egyik legjobb meccse. A Barcelona nagyon mélyen védekezett, voltak nehézségeink a fordulásoknál. Megfelelően irányítottuk a meccset, de nem lehet mindig így játszani. Nem hagytuk a Barcelonának, hogy úgy játszanak, ahogy szeretnének, ez pedig jó dolog. A visszavágón meg kell ismételnünk ezt.”

play-rounded-fill

Visszavágó

„Ha ezzel az intenzitással fogunk tudni játszani, akkor lesz lehetőségünk a fordításra. Nem gondolom, hogy a Barcelona védekező felállásban lép majd pályára a Nou Campban. Jól kezdtük a meccset és jól is fejeztük be. Ők egy egyéni hibának köszönhetően egy kontra végén betaláltak ellenünk. Ez egy kicsit hatással volt a csapatra. Nem hagytuk, hogy birtokolják a labdát, ez nem érdemtelen.”

A Barcelona teljesítménye

„Furcsa volt így látni a Barcelonát. Nagyon egységesek hátul, nem kaptak sok gólt. Remekül védekeznek, elkötelezettek. Nagyszerűen zárták le a területeket, nem beívelésekkel szeretnénk operálni.”

Esélyesek

„Hátrányban vagyunk, de hiszünk abban, hogy megfordítjuk az állást.”

A játékvezető

„Összességében jó meccset hozott, de volt egy szakasza a meccsnek, amikor nehéz dolga volt.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
  1. Ez szerintem egyértelműen Ancelotti meccse volt. Rodrigonak és Ceballosnak kellett volna kezdenie Kroos és Modric helyett. Modric bejöhetett volna az utolsó 20-25 percre. Az is hiba volt, hogy egy ilyen védekező felállású Barca ellen Nachot játszatta, Camavingának kellett volna ott játszania ő sokkal jobb az előre játékban. Bár ez a meccs nem a francia napja volt a gólnál is nagyot hibázott. Benzema egyedül vergődött 3-4 védő között. A labdabirtoklásunk meddő volt.
    Ancelotti egyszerűen nem tud elszakadni a Kroos Modric duótól. Kezd elmenni ez az idény. A Barca tele van fiatallal mi és főleg Ancelotii még mindig Kroostól és Modrictól várjuk a megváltást

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…