Xavi: Az ellenfél kényszerített minket ilyen játékra

Xavi
Xavi (forrás: youtube screenshot, AS TV)

A Real Madrid 0-1 arányban kapott ki a tőle szokatlan stílusban játszó Barcelona együttesétől a Bernabéuban egy öngólnak köszönhetően. A találkozót követően Xavi is elmondta gondolatait a sajtó munkatársainak.

A teljesítmény

„Nem tudtuk megtartani a labdát. Nehéz volt párharcokat nyernünk, de remekül védekeztünk.”

Hozzáállás:

„A csapat hozzáállása remek volt, a végsőkig harcoltunk, ami pozitív. A Madrid egyetlen tiszta helyzetet sem alakított ki.”

Örül a győzelemnek?

„Elégedett vagyok az eredménnyel, de a mérkőzéssel nem. Nem engedhetjük, hogy az ellenfél elvegye tőlünk a labdát.”

Visszavágó

„Előnyben vagyunk, de még mindig oda kell tennünk magunkat. Szerintem a Real Madrid nagyon erős, még mindig őket gondolom esélyesnek.”

A csapat teljesítménye

„Jók voltunk a labda nélküli játékban, de labdával nem. Nem tudtuk, hogy mit kezdjünk vele. Hátul mindenesetre elképesztőek voltunk, ezt pedig értékelnünk kell. Ez is a játékhoz tartozik. Szerintem kivételesek voltunk ma, ezt pedig pozitívan kell értékelnünk.”

A terv

„Nem a védekezés volt a terv. Szerettünk volna labdát birtokolni, párharcokat nyerni, de nem sikerült ezt végrehajtanunk. Ezzel a mai győzelemmel nem dicsekedhetünk. A Madrid nagyon erős. Nem dominálhatsz mindig a nagy csapatok ellen. Elérték, hogy így játsszunk, nem ez volt a tervünk.”

Araujo

„Csodálatos volt, de minden védőnk kiválóan teljesített. Ő a világ egyik legjobb védője.”

Labdabirtoklás

„Nem árultuk el a saját stílusunkat. Az ellenfél kényszerített minket ilyen játékra. Az ember megpróbálja elvenni a labdát Kroos-tól és Modrićtól… Néha védekezned kell.”

Védők

„Marcos és Jules lenyűgözőek voltak.”

A Real Madrid esélyei

„Még mindig ők a favoritok. Fizikálisan nagyon erősek, nagyszerű csapatuk van. Ők a BL címvédői.”

Vini Jr. megállítása

„Nem becsülhetjük le a mai munkánkat, ami Vini Jr. megállítását illeti. Általában meccsenként 6-7 helyzetet dolgoz ki egymaga, de ma semmit.”

Forrás: barcauniversal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…