121 éves a legenda

Regnáló BL-győztesként és klubvilágbajnokként ünnepelhet a királyi gárda.

121. születésnapját ünnepli a Real Madrid, 1902. március 6-án választották meg az Madrid Football Club első igazgatótanácsát, így kezdődött a világ legjobb csapatának története. 121 év elteltével a klub minden csapat számára mérce lehet 24 európai trófeájával (14 labdarúgásban és 10 kosárlabdában), emellett a FIFA a 20. század legjobb csapatának járó díjat is a királyi gárdának ítélte.

A mögöttünk hagyott év igencsak sikeresnek bizonyult, három nagy trófeát is megszerzett Ancelotti együttese: a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az UEFA-szuperkupát is megnyerte a csapat.

video
play-rounded-fill

A Tizennegyedik megszerzéséért történelmi fordítások után a Liverpoolt kellett két vállra fektetni a döntőben. Az UEFA-szuperkupa döntőjében az Eintracht Frankfurt együttesével találkozott a királyi gárda, a klubvilágbajnokságot pedig Marokkóban nyerte meg a csapat.

A három trófea mellett a bajnoki címet is sikerült megszerezni. Karim Benzema nevét is meg kell említeni, a francia támadó örökre beírta magát a klub történelmébe teljesítményével és az Aranylabdát is megnyerte.

Mindezek tudatában a teljes gyűjtemény így néz ki: 14 BEK/BL-győzelem, 8 klubvilágbajnoki cím, 5 UEFA-szuperkupa, 2 UEFA-kupa elsőség, 35 bajnoki cím, 19 Király-kupa győzelem, 12 Spanyol Szuperkupa, 1 Ligakupa, 2 Latin-kupa és 2 kis klubvilágbajnoki cím. Karrierje során Amancio, a hatodik európai kupagyőzelem hőse, a klub tiszteletbeli elnöke, aki 2023. február 21-én hunyt el, kulcsfontosságú szerepet játszott számos trófea elhódításában.

Kosárlabda és női futball

Az elmúlt évben a kosarasok is eredményesek voltak: megszerezték a klub 36. bajnoki címét és a 9. Spanyol Szuperkupa-győzelmet. Mindezek mellett a kosárlabda-szakosztály 10 európai kupagyőzelmet tudhat magáénak (rekord a sportágban), emellett 28 Király-kupa elsőséget, 5 Interkontinentális kupát, 4 KEK-győzelmet, 1 Korać-kupát, 1 ULEB-kupát és 1 Latin-kupát zsebelt be az együttes az évek során. 2020 óta a női labdarúgócsapat és annak akadémiája is a klub történelmének részét képezi.

Santiago Bernabéu, a 21. század szimbóluma

A klub szurkolói nagy büszkeséggel tekinthetnek a Santiago Bernabéura is, melynek felújítása remekül halad – a sportág szimbólumává, egy univerzális ikonná alakul idén. A klub komplexuma emellett 17 évvel az átadása után is a legjobbak közé tartozik. A Real Madrid Alapítvány révén pedig szolidaritási és kulturális projektekben is részt vesz a királyi gárda.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A klub hivatalos úton is reagált a hétközi BL-meccseken tapasztalt rasszista megnyilvánulásokra. A Real Madrid hivatalos panaszt nyújtott…