Ancelotti: Nem eshetünk bele abba a hibába, hogy számolgatunk

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid olasz mestere, Carlo Ancelotti megtartotta szokásos mérkőzés előtti nyilatkozatát, ezúttal Antonio Rüdiger társaságában. A szakember a mérkőzésről szóló kérdések mellett a napokban felreppent sajtóhírek kapcsán is elmondta gondolatait.

A mérkőzés

„Az üzenet egyértelmű. Nem számolgathatunk, egyszerűen olyan jól kell játszanunk, ahogy csak tudunk. Ugyanúgy kell hozzáállnunk a meccshez, ahogy azt az odavágon is tettük. Nem gondolunk arra, hogy mi történhet, egyszerűen csak olyan intenzitással és szenvedéllyel játszunk, ami a győzelemhez kell.”

Feszültség

„Lehet, hogy rajtam nem nagyon látszik a feszültség, de vannak olyan pillanatok az ember karrierje során, amikor nagyon szenved, ez várható, hogy megtörténik. A Chelsea ellen volt az egyik ilyen alkalom. Mindenki, aki részese volt annak a fordításnak, megérti ezt.”

Az első meccs

„Nem beszéltünk túlságosan sokat erről. Kielemeztük, hogy mit csináltunk jól és mit csináltunk rosszul az első meccsen. Sok dolog ment jól, például a támadás. Nem fogunk az előnyünkre gondolva pályára lépni, nyitott meccs lesz, támadó futballal. Szerintem mindenképp nyílt összecsapás lesz, mert a Liverpool azzal a szándékkal érkezik hozzánk, hogy megfordítsa a párharc állását. Jól kell játszanunk védekezésben és támadásban is. Nem akarunk beállni védekezni, támadni akarunk.”

Mentális oldal

„A tapasztalat és az energia nagyon fontos a holnapi meccshez. Ez egy sokkal nehezebb meccs számunkra mentális szempontból, mint a Liverpool számára. A legjobbjukat kell nyújtaniuk az első pillanattól kezdve, nincs kérdés. Az első meccs eredménye kérdéseket vet fel számunkra, de mi a legjobbunkat fogjuk nyújtani, az első pillanattó kezdve keményen fogunk nyomni, hiszen többet veszíthetünk mint az ellenfelünk.”

Hazard

(A belga egy nyilatkozatban elárulta, hogy nem igazán beszélnek Ancelottival, de tiszetlik egymást – a szerk. kieg.) A kettőnk kapcsolata nem elhidegült. Őszinte volt. Nem beszélünk sokat, ez teljesen igaz. Számomra nem ez a legfontosabb dolog, de még akkor is tisztel engem, ha nem játszik sokat. Én is tisztelem őt. Nem játszik, mivel nagy a verseny, és van egy játékos, Vini Jr., aki a posztján játszik és sokat tesz hozzá a játékhoz.”

play-rounded-fill

Vini Jr. és a játékvezetők

„Nagyon elégedett vagyok a fejlődésével, de erre a részére nem igazán figyelek. A hozzáállása példás volt a legutóbbi meccsünkön, a pályán maximálisan a játékra koncentrál, és pontosan a játék az, amiben a legerősebb.”

Camavinga a kezdőben

„Nagyon fontos játékos számunkra, remek munkát végez, vannak briliáns meccsei. Követ el hibákat, de ahogy játszik, azzal minden hibáját jóvá teszi. Az Espanyol ellen egyértelmű, hogy hibázott egyet, de nem a posztján játszott. Aztán olyan teljesítményt tesz le az asztalra, hogy mindenki megfeledkezik a hibákról. Egy ilyen fiatal srácnál, aki ennyire kivételes kvalitásokkal bír, ez teljesen normális. Ő érinthetetlen, és az is marad.”

Benzema

„100%-os lesz. Nem edzett vasárnap, de volt néhány jó edzése, készen áll. Benzema számára, számomra, a játékosok számára és a klub számára is egy nagyon fontos sorozat ez. Ha beszélgetünk, akkor arról kérdezem, hogy hogyan érzi magát, hogy jó formában van-e. Nem beszélünk minden nap, de motiváltnak tűnik, és nagyon várja a holnapi meccset.”

 Vini példát mutat

„Jó úton halad afelé, hogy történelmet írjon a Real Madriddal a következő években, ahogy Modrić, Kroos, Benzema és Casemiro már megtették… Ez az egész csapat hihetetlen, különösen a BL-ben.”

Kroos állapota

„Nagyszerű munkát végzett az Espanyol ellen. Fizikailag jó állapotban van, teljesen felépült a gyomorbántalmai után. A csapat többi tagjához hasonlóan kiváló fizikai állapotnak örvend. Lecseréltem, mert néha cserékkel kell egy kis frissességet vinni a pályára. Nem feltétlenül mindig azért cserélek, mert valaki nem játszik jól, hanem azért, hogy kapjunk egy kis plusz energiát.”

A Chelsea elleni párharc tapaszalata

„Az emlékeimben még élénken élnek a Chelsea elleni meccsek, ez biztosan segít, hogy másképp csináljuk a dolgokat. Ezért is mondtam, hogy ez nagyon fontos. Nem számolgathatunk, nem kockáztathatjuk meg, hogy olyan nyílt meccs legyen, mint az első találkozó eleje.”

Benzema és Deschamps

„Ez személyes ügy. Deschamps is a játékosom volt, tisztelem őt edzőként, emberként és játékosként is. Nem akarok ebbe belefolyni. Nem gondolom, hogy a dolog zavarja Benzemát. Nem beszél erről, nem hiszem, hogy túlságosan aggasztaná.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…