Fabinho: Meg kell próbálnunk történelmet írni

Fabinho
Fabinho (forrás: Youtube screenshot, Liverpool FC)

Jürgen Klopp mellett a Liverpool középpályása, a korábban a Real Madridban is megfordult Fabinho állt a sajtó rendelkezésére a ma esti BL-mérkőzés előtt a vendégek képviseletében.

A meccsről

„Meg kell, hogy legyen az önbizalmunk ahhoz, hogy lejátsszuk ezt a meccset, mivel nagyon komoly hátrányt kell ledolgoznunk az első meccs után. De úgy gondolom, hogy ki kell élveznünk ezt a mérkőzést, a Bernabéuban fogunk lejátszani egy igazán nagy BL-meccset, ami egy nagyszerű stadion. Meg kell próbálnunk élvezni a meccset.”

„Nagyon fontos lesz, hogy ne kapjunk gólt, okosan kell játszanunk. Nem mehetünk előre elkeseredetten már az első percekben, nyugodtnak kell maradnunk. Nem számít, hogy mi történik a meccsen, nyugodtnak kell maradnunk és meg kell próbálnunk a legjobb formánkat hozni.”

Az odavágó

„Nem csak az első 20 percben, de az egész első félidőben jól játszottunk az odavágón, két gólt is lőttünk. Persze kettőt be is kaptunk, de tudjuk, hogy képesek vagyunk okosabban megoldani bizonyos szituációkat, nem lennénk annyira kiszolgáltatottak. Tudjuk, hogy azon a mérkőzésen csináltunk jó dolgokat, most azokat újra felhasználhatjuk, de meg kell próbálnunk nem 45, hanem 90 percen át jól játszani.”

Hangulat

„A Barcelona elleni meccs előtt nagyon jó volt a hangulat az öltözőben, éreztük, hogy mindenki magabiztos. Szerintem most is ugyanígy kellene tennünk. Nehezebb dolgunk lesz, mert nem az Anfielden játszunk majd, nem lesznek ott a saját szurkolóink. Persze akik elutaznak, ők mögöttünk állnak majd, de ez nem olyan, mint az Anfield. Szerintem azok a játékosok, akik átélték azt a fordítást, tudják, hogy lehetséges egy nagyon jó csapat ellen megfordítani az állást. Pozitívan kell hozzáállnunk a meccshez, meg kell próbálnunk történelmet írni.”

Forrás: liverpoolfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…