Pénteken délben BL-sorsolás!

Bajnokok Ligája
Bajnokok Ligája (forrás: realmadrid.com)

Pénteken eldől, hogy ki lesz a Real Madrid ellenfele a legjobb 8 között a BL-ben. A sorsolásra Nyonban kerül sor, a lehetséges ellenfelek között pedig 3 olasz, 2 angol, 1 német és 1 portugál csapat található meg. Íme az opciók.

A dátumok

Az negyeddöntő odavágóit április 11-én és 12-én rendezik majd, a visszavágókra pedig április 18-án és 19-én kerül sor. A sorsoláson kiderül az is, hogy melyik párharcok győztesei találkoznak egymással a döntőbe jutásért vívott elődöntőkben május 9/10-én és 16/17-én. A döntőt június 10-én rendezik a törökországi Atatürk Olimpiai Stadionban, Isztambulban.

A lehetséges ellenfelek

Chelsea

Az angol klub újra szembe találkozhat csapatunkkal a legjobb nyolc között, ahogy az előző idényben, ahol 5-4-es összesítéssel búcsúztak. A két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással a BL-ben. Ebben az idényben Graham Potter fiai a Borussia Dortmundot győzték le 2-1-es összesítéssel a legjobb 16 között, a csoportban pedig az Intert, a Salzburgot és a Dynamo Zágrábot múlták felül. A csapat legeredményesebb játékosa az idényben a három gólos Sterling.

Benfica

A portugál bajnokság éllovasa úgy jutott be a negyeddöntőbe, hogy 7-1-es összesítéssel búcsúztatta a Brugge együttesét. Ezt megelőzően a PSG, a Juventus és a Maccabi Haifa előtt végezve nyerték meg a csoportkört, négy győzelemmel és két döntetlennel. Ha ők lesznek a blancók ellenfelei, úgy negyedik alkalommal találkozik a két együttes a BL-ben, úgy, hogy erre legutóbb még a BEK-ben  került sor az 1964-65-ös idény során. Jelenleg a hatgólos João Mario a legkiemelkedőbb játékosuk.

AC Milan

Az olasz együttes a Tottenhamet búcsúztatta 1-0-s összesítéssel a legjobb 16 között, miután másodikként végzett a Chelsea mögött, megelőzve a Salzburgot és a Dynamo Zágrábot a csoportjában. Támadásban a négygólos Giroud jelenti a legnagyobb veszélyt. A Madrid 16 alkalommal találkozott a Milannal európában (7 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség). Legutóbb a 2010/11-es idény csoportkörében, ahol 2-2-re végeztek.

Bayern München

A német együttes csapatunk leggyakoribb ellenfele Európában, hiszen már 26 alkalommal találkoztak a felek. Legutóbb a 2017/18-as idényben, ahol a Real Madrid 4-2-es összesítéssel jutott tovább. Nagelsmann csapata 3-0-val búcsúztatta a PSG együttesét a legjobb 16 között. A C csoportban az Inter, a Barcelona és a Plžen előtt végeztek. Sané és Choupo-Moting a két legeredményesebb játékosuk, 4-4 góllal.

Manchester City

Az angol bajnokság második helyezettje már 8 alkalommal találkozott a Real Madriddal (3 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség). A legutóbb az előző idény elődöntőjében, ahol egy elképesztő párharcra került sor, mely után 6-5-ös összesítéssel jutott csapatunk a döntőbe. Ebben az idényben a City a Leipzig együttesét küldte haza 8-1-es összesítéssel a legjobb 16 között, csoportjában pedig a Dortmund, a Sevilla és a Koppenhága előtt végzett. Legveszélyesebb játékosuk a 10 gólos Erling Haaland.

Inter Milan

Az olasz együttes 19 alkalommal küzdött már meg a Real Madriddal európai sorozatokban (madridi szempontból 10 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség), legutóbb az előző idény a csoportkörében. Inzaghi játékosai a Porto ellen jutottak tovább 1-0-s összesítéssel a legjobb 8 közé, úgy, hogy második helyen végeztek csoportjukban a Bayern München mögött, megelőzve a Barcelonát és a Plžent. A háromgólos Dzeko a legveszélyesebb játékosuk támadásban.

Napoli

Az olasz bajnokság listavezetője 5-0-s összesítéssel búcsúztatta az Eintracht Frankfurtot a legjobb 16 között. Korábban megnyerték az A csoportot a Liverpool, az Ajax és a Rangers előtt. Spalletti csapata a sorozat legeredményesebbje jelenleg, 25 góllal. A Real Madrid eddig négyszer találkozott a Napolival Európában, legutóbb a 2016/17-es idényben a legjobb 16 között, ahol a madridisták 6-2-es összesítéssel mentek tovább.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK