Ancelotti: Mindent megteszünk, hogy csökkentsük a hátrányt

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid olasz mestere, Carlo Ancelotti az FC Barcelona elleni bajnoki mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Ki kell élveznünk a pillanatot, meg kell nyernünk ezt a fontos meccset. Ha képesek leszünk a legjobb formánkat hozni minden szempontból, egyénileg, csapat szinten, támadásban, védekezésben, akkor nyerhetünk. Nem gondoljuk azt, hogy a bajnokság már lefutott, a győzelemre koncentrálunk. Csak ez jár a fejünkben, csökkenteni akarjuk a hátrányt.”

„Meglesz a tervünk, de mivel nagyon jól ismerjük egymást, nincsenek nagy titkok. Csak arra gondolhatsz, hogy hogyan tudsz problémákat okozni az ellenfélnek, és hogyan árthatunk nekik a játékunkkal. Ez lesz a fejünkben a kezdő sípszóig. Támadni fogunk, de nem vállalunk túl sok kockázatot sem.”

Az ellenfél

„Egységesek hátul, nem kapnak sok gólt. Így sikerült meccseket nyerniük annak ellenére, hogy többször kellett visszaállniuk, mint ahogy megszokták. Nagyon nehéz megjósolni, hogy miként alakul a meccs, mivel mindegyik találkozó más. A kupában védekeztek, mivel előnyben voltak. A meccs történéseitől függ, hogy hogyan állnak hozzá a találkozóhoz.”

„Oroszlánként kell a Barcelonára tekintenünk holnap, nem macskaként. Ha azt gondolod, hogy ők egy kismacska, akkor könnyedén veszed a dolgokat, ez pedig egy nagy meccs, ahol a végsőkig kell harcolnod és elkötelezettnek kell lenned. Nem mondanám, hogy félek vagy aggódom, de mindig ideges lesz az ember a legnagyobb meccsek előtt. Legalábbis én biztosan.”

A csapat formája

„Január 2 óta fantasztikus a csapat. A technikai és erőnléti adatok is megerősítik, hogy nagyon jó formában vagyunk. Izgatottak és motiváltak vagyunk a következő hónapok kapcsán. Erősebbek vagyunk hátul és hatékonyan támadunk. A csapat jónak tűnik, tökéletesen képesek vagyunk arra, hogy ezt az idény végéig fenntartsuk.”

A jövője

„Már sokszor elmondtam, hogy életem végéig is itt maradnék ennél a klubnál, de ez lehetetlen. Ezt a döntést a klubnak kell meghoznia, amit meg is tesznek az idény végén, bármi is történjék. Én a magam részéről szeretném folytatni, remélem, hogy így is tehetek. Minden egyes napon annak a gyümölcsét élvezem, hogy a klub itt akar látni. Ha három hónapig lesz így, akkor én a legtöbbet hozom kiebből, ha pedig újabb három évig, akkor abból is. Hálás vagyok a klubnak az eddig és az ezt követően itt eltöltött időért. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy nyerni fogunk valamit idén, amivel a kétségeket egy időre elcsendesítjük. Hátrányban vagyunk a kupában és a bajnokságban, de a BL-ben nem.”

Kroos és Modrić

„Még mindig a legjobbak, és nagyon meglep, amikor azt hallom, hogy valaki kételkedik bennük.”

Vini Jr.

„Az elmúlt meccseken egy kicsit többet szenvedett, de Vini Jr. mindig Vini Jr. marad. A mobilitásával nagyon sokat ad nekünk. Gondolkodom azon, hogy a jobb oldalra teszem, mivel ott is tud játszani, de meglátjuk. A szabadság és a fix referenciapont nélküli játék kulcsfontosságú lehet. Ez is problémát okoz a védőknek. De persze viccelek azzal kapcsolatban, hogy átteszem a jobb oldalra… A bal oldalon fog játszani, de nagyobb szabadságot kap.”

Benzema állapota

„Jól van, játszani fog.”

Camavinga

„Fantasztikus munkát végez. Remek formában van, ahogy Tchouaméni az idény korábbi szakaszában. Mindketten remekül léptek előre, hogy olyan egy olyan srácot, legendát helyettesítsenek, aki a világ legjobbja volt a posztján hosszú évekig. Ők jelentik a jövőt.”

Militão

„Én egy eléggé őszinte fickó vagyok, és számomra ott van a világ legjobbjai között. Minden megvan benne, gyors, fantasztikus az egy az egy elleni szituációkban, erős a levegőben, jól bánik a labdával. Egy baja van, az pedig az, hogy nem mindig fókuszál 100%-osan, emellett pedig nem ő a legszebb srác. (nevet)”

BL-sorsolás „Az előző idényben a visszavágót rendezték itthon, ez nagyon sokat segített nekünk, de nem gondolok most arra, hogy idegenben kell majd lejátszanunk. Tudom, hogy a Bernabéu az első meccseken mögénk fog állni.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK