Araújo: Vinícius jelenleg a világ legjobbja

Ronald Araújo
Ronald Araújo (forrás: Twitter screenshot, DAZN)

A Barcelona uruguayi védője, Ronald Araújo nyilatkozott egy televízióscsatorna munkatársának a holnapi El Clásico előtt.

Vinícius

„Úgy gondolom, hogy jelenleg Vinícius a világ legjobb támadó játékosa, ha egy az egy elleni szituációkról van szó. Nagyon jó játékos, aki megteremti a különbséget. Ellene nagyon nehéz játszani, ez nyilvánvaló. De keményen dolgozom, hogy a legjobbamat tudjam nyújtani az ilyen meccseken. Nagyon örülök, hogy jól mennek a dolgaim.”

A Barcelona fejlődése

„A csapat jól teljesít, én is jól teljesítek, és alig várom, hogy pályára lépjek egy ilyen fontos meccsen. Szerintem úgy kell kezelnünk, mint egy döntőt, mivel nagyon fontos összecsapás, és tudjuk, hogy ezzel hatalmasra nőhet a különbség, nem túl sok mérkőzéssel a bajnokság vége előtt. Most látjuk az eredményét annak a rengeteg munkának, amit elvégeztünk. Xavi az előző idény közepén érkezett, és ha játszani kell, nem lehet túl sok dolgon változtatni. Szerintem nagyon sokat tudtunk dolgozni a védekezésünkön az előszezonban.”

4-0-s győzelem a Bernabéuban

„Nagyon fontos volt, mivel nehéz időszakban voltunk, sok meccset veszítettünk el a Madrid ellen. Úgy gondolom, hogy az egy fordulópont volt, ott megmutattuk, hogy visszatérünk.”

Koundé és Christensen

„Mindketten nagyon jó játékosok, akik azért jöttek, hogy segítsenek nekünk, és sokat adnak a csapatnak. Látható, hogy védekezésben egységesek vagyunk, ami nagyon fontos, mivel ez hozzásegít minket a meccsek megnyeréséhez, és ebben is javulnunk kellett az előző idényhez képest. Erősek vagyunk a védelemben Eric Garcíával, Marcos Alonsóval és a szélső védőkkel. Jól kiegészítjük egymást, ez a legfontosabb.”

Kommunikáció a pályán

„Szeretek beszélni, igen, mivel ez is hozzásegít ahhoz, hogy koncentáljak, és azt is tudom, hogy a csapatnak is sokat segít. Úgy gondolom, hogy a játékosoknak meg kell mutatniuk a vezető képességeiket a kommunikáció útján, és bátorítaniuk kell a többieket. Ez fontos.”

Gyors fejlődés

„Minden nagyon gyorsan történt. Istennek hála radikális változáson mentem át, jó néhány lépcsőfokot átugrottam, Európába jöttem, a Barcelonához csatlakoztam úgy, hogy egy sokkal alacsonyabb szinten játszottam. Nagyon örülök, hogy jól alakulnak a dolgok. Persze ha egy olyan csapathoz igazolsz, mint a Barcelona, először nagyon nehéz dolgod van, különösen egy olyan kivételes filozófiával, mint amit a klub képvisel, de a kemény munka meghozza a gyümölcsét, most pedig ezt láthatjuk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…