Courtois: A Barcelona Ter Stegennek köszönheti a 9 pontos előnyt

Courtois
Thibaut Courtois (forrás: MD video screenshot)

A Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois nyilatkozott egy spanyol televízió munkatársának az El Clásico előtt.

Ancelotti akkor is maradjon, ha nem nyerik meg a BL-t?

„Persze. Ő egy nagyszerű edző, a játékosok jó kapcsolatot ápolnak vele. Ezek nem a mi döntéseink, de harcolni fogunk vele a címek megnyeréséért, ő az edzőnk.”

Az El Clásico megnyerésének fontossága

„Ha nem nyerjük meg a meccset, a pontkülönbség nagyon magas lesz, de bízunk a győzelmünkben, és abban, hogy képesek vagyunk csökkenteni a hátrányunkat. A végsőkig harcolunk majd. Nyomás alá akarjuk helyezni őket, de ha továbbra is nyerik a meccseiket, megérdemelten lesznek bajnokok. Mi az utolsó pillanatig harcolni akarunk, június első hetéig, amikor remélhetőleg boldogok leszünk.”

Az El Clásicóra máshogy készülnek, mint a többi meccsre?

„Ugyanúgy készülünk minden egyes mérkőzésre, mivel minden meccs nagyon fontos, bár az nyilvánvaló, hogy a klasszikusok különlegesek a rivalizálás miatt. Három pontról szól ez a meccs is, a legfontosabb az, hogy mindig ugyanúgy készülj fel.”

Ter Stegen

„Ebben az idényben a Barcelona védekezése nagyon jó, az a kevés helyzet, amit kidolgoznak ellenük, Ter Stegenben akad el. Sok meccset nyertek meg 1-0-ra, és ha ő nem lett volna, akkor döntetlennel zárultak volna ezek a találkozók. Az ő érdeme, hogy a Barcelona 9 pontos előnyben van. Nagyszerű idénye van, remek kapus.”

„Nem gondolom, hogy jobb kapus lett idén, mivel Ter Stegen mindig is nagyszerű volt. Az ember karrierjében vannak néha hullámvölgyek, megtörténhet, hogy szerencsétlenül kapsz be egy gólt. Semmi nem változott, egyszerűen most jól mennek a dolgai, egy önbizalommal teli kapus pedig még jobbá válik. A legjobbakat kívánom neki, de remélem, hogy holnap nem sok védése lesz.”

„Ő jobb lábbal, én pedig talán a levegőben, mivel magasabb vagyok nála, és itt tudom megteremteni a különbséget. De a legfontosabb az, hogy megállítsuk a labdát, és ebben mindketten nagyon jók vagyunk.”

Lewandowski

„Sokat ad a csapatnak, igazi győztes volt már a Dortmundban és a Bayernben is. Rengeteg gólt szerez, nagy pluszt jelent a Barcelonának. Nagyon gólérzékeny, sok lehetőséget teremt a csapatának a támadójátékban. Meg kell akadályoznunk, hogy a tizenhatoson belülről lőhessenek. Nagyszerű csapatuk van, remélem, kiváló meccs lesz.”

Chelsea

„Ahhoz, hogy megnyerd a BL-t, a legerősebb csapatokat kell megverned. Ez így működik. A Chelsea elleni párharc mindig különleges nekem, Rüdigernek, Edennek, de majd meglátjuk, hogy tovább tudunk-e jutni. Először a vasárnapi meccsre kell koncentrálnunk, ha pedig visszatértünk a válogatott szünetről, akkor reméljük, hogy jó sorozatot futunk áprilisban.”

BL-esélyek

„Az előző idényben senki nem gondolta, hogy megnyerhetjük a tornát, most nem tudjuk, hogy mi a helyzet, de az biztos, hogy mindig az esélyesek között vagyunk.”

A kupameccs és a bajnoki

„Ez teljesen más lesz, mivel egyrészt otthon játszanak, másrészt ez nem kétmeccses párharc. Ott vendégként jó eredményt értek el, nagyon jól védekeztek, mi pedig alig tudtunk helyzeteket kialakítani, ráadásul szerencsétlen gólt kaptunk. A holnapi meccs más lesz, vélhetően több helyzetük lesz, otthon játszanak, így talán támadóbb szellemben játszanak és nekünk is több területünk lesz. De a futballban sosem lehet tudni, az is lehet, hogy ugyanolyan lesz mint a kupameccs.”

Forrás: MD
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…