Xavi: Nem az eredmény a fontos, hanem a játékstílus

Xavi
Xavi (forrás: AS TV, youtube screenshot)

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández is megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a vasárnapi El Clásico előtt.

Milyen mérkőzésre számít?

„Arra készülünk, hogy egy bizonyos módon fogunk játszani. Megpróbálunk jobban dominálni mint az előző alkalommal. Nem arra törekszünk majd, hogy labdával védekezzünk, hanem arra, hogy előre játsszuk a labdát. Sokkal jobban, mint a Király-kupa elődöntőjében a Bernabéuban. A Madrid sokat javult. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz. Soha nem lehet tudni, hogy mi történik majd egy El Clásicón. A tervünk az, hogy domináljunk a meccsen. Remélhetőleg a Nou Camp egy katlan lesz, persze tisztelve az ellenfelet.”

Pedri

„Pedri edzeni akart, de érzett egy kis fájdalmat. Ezeken a meccseken ha nem vagy 100%-os, jobb, ha pihensz. Nem érezte jól magát, mi pedig azt mondtuk, hogy nem kell játszania. Ez nem egy kupadöntő. Ez egy meccs, ami bár lehet döntő fontosságú, nem egy döntő. Nem szeretnénk elveszíteni Pedrit újabb két hónapra.”

Válasz Simeonénak, aki egy nyilatkozatában utalta a Barcelona 1-0-s meccseire, miközben Xavi korábban kritizálta az Atléticót azért, hogy nem szép játékkal nyernek.

„Nem az eredmény a fontos, hanem a játékstílus.”

Joan Laporta legutóbbi nyilatkozatáról a Negreira-ügyben

„Amit az elnök mond, az úgy van.”

A Negreira-ügy kizárása

„Nem beszéltünk a bírókról vagy az ügyről. Mi a versenyzésre koncentrálunk. Megpróbáljuk elvágni magunkat ezektől a dolgoktól. Nem kell tennem ezzel kapcsolatban semmi mást.”

Madridstore akció 2023.03.17-19.
Madridstore akció 2023.03.17-19.

Gavi

„Azzal ellentétben, amit egy hónapja tapasztaltunk, nem látok olyan cikkeket néhány napja, hogy Gavi egy mészáros. Már megszoktuk. Tudom, hogy kitől származnak ezek. Nem foglalkozhatunk azzal, amit az emberek mondanak. Gavi a feladatára koncentrál, jól dolgozik az edzéseken. Gavi kemény, de soha nincs benne rossz szándék.”

1-0-s meccsek:

„Mi a baj az 1-0-val? (nevet) Ha választanom kellene, akkor 4-0-t és 5-0-t választanék. A csapatok jól védekeznek, nehéz gólokat lőni. Nagyon nehéz. Akik nem voltak elit sportolók, nem érthetik, hogy milyen egy olyan csapat ellen kiállni, mint a Real Madrid, a BL címvédője. Az 1-0 egy fantasztikus eredmény.”

A Barcelona 2009-es idényét (hatkupás idény) megkérdőjelezték a Negreira-ügy miatt.

„Tudom, hogy szabályosan nyertem. Soha nem éreztem azt, hogy a bírók miatt nyertünk volna. Ha ez lett volna a helyzet, hazamentem volna.”

Araújo – Vinícius

„Araújo egy nagyon erős játékos, imád védekezni. Felelősségteljes. Világklasszis védő, a világ egyik legjobbja. És egy biztosíték. Amikor Viníciusszal került szembe, mindig győztesen került ki. De Vinícius megteremti a különbséget. Nagyon kedvelem őt játékosként, nagyon óvatosnak kell lennünk vele.”

Motiváció

„Mindig izgatott leszek a Clásicók kapcsán, motiválnak engem. És ez egy szép lehetőség, mivel sokat nyerhetünk. Ez az első Clásicóm a Spotify Nou Campban, így különösen motivál.”

Forrás: AS, fcbarcelona.cat
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK