Courtois: Nem használtuk ki a lehetőségeinket

Courtois
Courtois (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül Thibaut Courtois és Fede Valverde nyilatkozott a Barcelona elleni bajnoki vereséget követően.

Courtois:

„A végsőkig fogunk harcolni. Nekik négy meccset kellene elveszíteniük, nekünk pedig mindet meg kellene nyernünk. Ez nem lehetetlen, de nagyon nehéz. A kupában nyernünk kell itt.”

„Jól teljesítettünk, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Előnybe kerültünk, irányítottuk a meccset, de aztán az első félidő utolsó pillanataiban betaláltak. A szünet után jól játszottunk. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket. Kár, hogy Asensio gólját érvénytelenítették. Nyerni akartunk, de így szabad területet hagytunk a kontrájukhoz, ők pedig megszerezték a győztes góljukat.”

„Örülök, ha segíthetem a csapatot, de ma a győzelem lett volna a fontos. Nem adhatjuk fel. Nagyszerű csapatunk van, sok meccset kell még lejátszani. Két jó kis hónap áll előttünk, a végsőkig harcolni fogunk. Azért fogunk ide utazni, hogy nyerjünk a kupában és bejussunk a döntőbe. Aztán ott a BL is, ahol mindent beleadunk majd.”

Valverde
Valverde (forrás: realmadrid.com)

Valverde:

„Szomorú vagyok. Kellett volna a győzelem, ezt akartuk elérni. Ők voltak a jobbak az első félidőben, több helyzetet dolgoztak ki. Aztán elfáradtak, nekünk pedig nem sikerült lezárnunk a meccset a helyzeteinkkel a második félidőben. Nem váltottuk gólra őket, ami sokba került.”

„Asensio lesen volt, de nem vettem észre, úgyhogy ünnepeltem. Nem szeretek a bírókról beszélni. Hozhatnak neked kedvező döntést vagy épp ellenkezőt. Nem láttam a visszajátszást, szóval nem tudok mit mondani. Én mindig a mi csapatunkkal foglalkozom, magunkra kell figyelnünk, a játékunkra és arra, hogy megpróbáljuk megnyerni a meccseket.”

„Az első félidőben, amikor megszereztük a vezetést, kicsit mélyebben védekeztünk, megpróbáltuk többet birtokolni a labdát. Aztán elkezdtek visszajönni a meccsbe és jól játszottak. A szünet után meg kellett próbálnunk megszerezni a győzelmet, így szabad területek maradtak hátul. Sokkal jobbak voltunk a második játékrészben, de nem tudtuk megszerezni a gólt.”

„Nem fogjuk feladni a bajnokságot, amíg a matematikai esélye megvan a győzelemnek. Ez az idény segít, hogy pozitív hangulatban legyünk és a BL-be győzelmi vággyal vágjunk bele.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…