Ancelotti: Az első gól megváltoztatta a játék képét

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti a Barcelona elleni kiütéses győzelem után is megtartotta szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Ez egy komplett teljesítmény volt, másképp nem nyerhettünk volna itt 0-4-re. Az első játékrészben nehezen hoztuk ki a labdát, de az első gól megváltoztatta a játék képét, a második félidőben pedig a kontráinkkal komoly gondokat okoztunk nekik, mert találtunk üres területeket. A legbüszkébb arra vagyok, hogy újra felpörögtünk, és ha így van, akkor nagyon jó munkát végzünk.”

„A célunk ugyanaz volt mint a legutóbbi két El Clásicón. Annyi, hogy egy kicsit több mélységet adtunk a játékunknak Rodrygóval. Az apró részletek döntöttek. Az első, egyébként fantasztikus gól meghatározta a második félidőt.”

Döntő

„Amit Arrasaténak mondtam, az vicc volt, de realitássá vált. Nagyon örülünk, hogy ott lehetünk a döntőben, és biztos vagyok benne, hogy az Osasuna is ugyanígy érez. Nagyszerű hangulatra számítok.”

Benzema

„A szünet alatt elvégzett munka egyértelműen segített neki. Megtalálta a legjobb formát, a kvalitásaival pedig képes megteremteni a különbséget. Ő még mindig az egyik legjobb játékos a világon, ha jó formában van, megteremti a különbséget.”

Kroos és Modrić

„Ezeken a meccseken nagyon fontos a személyiség és a tapasztalat. A kezdőben próbáltam Rodrygo, Valverde és Camavinga energiáját kombinálni Modrić és Kroos tapasztalatával. Ez nagyon fontos olyankor, amikor nyomás alá helyeznek minket. Mindketten csodásan teljesítettek.”

Camavinga

„Nagyon fiatal és lenyűgöző formában van, akár a középpálya közepén, akár a védelem bal oldalán játsszon. Nagyon jól játszott Rapinha ellen, kezdi megszokni ezt a posztot. Klasszis meccset hozott, ahogy a többiek is, és még mindig úgy gondolom, hogy vészhelyzetben ő is lehet balhátvéd, ezzel biztosít nekünk egy plusz opciót erre a posztra.”

Vini csere

„Sok volt a meccsen az ütközés, nagy volt a feszültség. Ez előfordul nagy meccseken, én pedig lecseréltem őt, mert volt egy sárga lapja, egy következő begyűjtése pedig a döntő kihagyását jelentette volna. Nem szerettem volna kockáztatni.”

Igazolja őt a győzelem?

„Ez nem erről szólt. Miért kellene igazolva éreznem magam? Egyáltalán nincs szó ilyenről. Örülök, mert szerencsés vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű csapattal dolgozhatok egy nagyszerű klubnál. Megünnepeltük a továbbjutást az öltözőben, mert nagy kihívás volt hátrányból fordítani és bejutni a döntőbe. Ha megnyerjük a kupát, a pályán fogok ünnepelni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…