Ancelotti: Nem cserélnék Xavival

Ancelotti
Ancelotti a Villarreal elleni bajnoki előtt (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Villarreal elleni bajnoki mérkőzés előtt nyilatkozott az újságíróknak. A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a Barcelona elleni történelmi győzelem, de több játékosról is megkérdezték Ancelottit.

Készülődés a mérkőzésre

„A csapat egy kissé fáradt, de nincsenek problémáink. Mendy-n kívül mindenki bevethető, meg kell néznünk, hogy mindenki regenerálódott-e a Clásico után. A lehető legjobb csapatot kell pályára küldenünk annak érdekében, hogy az utolsó pillanatig harcban álljunk a bajnokságért.”

„Jól érzem magam. Nyugodt, motivált és izgatott vagyok, mivel a csapat remekül teljesít. A hangulatom a csapat hangulatától függ, és szerintem nagyon jól teljesítenek. Nem panaszkodhatok. Néha olyan fáradt vagyok a meccsek után, hogy nem is akarok mást, mint pihenni. Szerdán a meccs előtt és alatt is nagy volt a nyomás, egy ilyen találkozó után annyira fáradtnak érzi magát az ember, hogy egyszerűen csak ki akarja pihenni magát.”

Arról, hogy cserélne-e Xavival

„Számomra a múltam miatt lehetetlen, hogy a Barcelona edzője legyek. Nem cserélnék vele. Tiszteletben kell tartani az én múltamat és minden klubét is. Nagyon tisztelem Xavit és a Barcelonát, de nem szeretnék cserélni senkivel. Nagyon boldog vagyok a világ legjobb klubjánál, egy olyan helyen, ahol az emberek nagyon kedvesek számomra. Nem akarok cserélni. Nagyon izgatott vagyok, mivel az idény még közel sem ért véget. Az idény negyedik döntőjét fogjuk játszani. Elégedettek vagyunk, hogy eljutottunk idáig, de be kell fejeznünk a munkát.”

„Hátrányban vagyunk a bajnokságban, mivel a Barcelona remekül teljesített. Négy ponttal kevesebbet gyűjtöttünk, mint az előző idény ugyanezen pontjáig, nekik pedig több van. Szeretnénk erősen befejezni az idényt, ami azt jelenti, hogy újabb trófeákat akarunk nyerni, ez csodálatos lenne. a bajnokság is a fejünkben van. A bajnoki meccsek segítenek formában és hangulatban maradni, amíg pedig matematikai esélyünk van a győzelemre, harcolni fogunk.”

Gavi és Vini összezördülése

„Ez egy olyan meccs volt, ahol nagyon erős a rivalizálás, mint bármelyik Clásicón. Mindig vannak összezördülések játékosok között. Futball szempontjából Vini Jr. mutatja az utat a Real Madridban és a futballban összességében is. Mindenki a Real Madridnál reméli, hogy így tudja folytatni, mivel nagyszerű dolgokat tesz a futballban.”

Hogyan értékelné a szerdai meccset a saját szempontjából?

Ez volt az 1272. meccsem, amit erősre értékelnék, hiszen egy elődöntőről van szó, amit ha megnyersz, bejutsz egy döntőbe. Ez a győzelem a Barcelona ellen azt jelenti, hogy ott vagyunk a Király-kupa döntőjében. Futball szempontból ezt a meccset beraknám a karrierem legjobb 10 meccse közé, az 1272 meccs legjobb tíz meccse közé. Ott lenne a legjobbak között néhány olyan döntő is, ami nem volt olyan jó futball szempontból, de mégis nagyszerű emlékeket őrzök róluk.

Honnan tudja pontosan, hogy hány meccsen volt edző?

„A minap megnéztem a statisztikákat az általam irányított meccsekről, mivel közel állok az 1300-hoz, és amikor eljön az a pillanat, egy kicsit meg fogom ünnepelni. De nem ez a legfontosabb.”

A csapat helyzete az előző év azonos szakaszához képest

„Nincs nagy különbség a jelenlegi és az előző idény között ebből a szempontból. Minden olyan meccs, ahol hátrányból sikerül felállnunk, önbizalmat ad, tavaly pedig egyszer fordult elő ez, a PSG ellen. Idén már néhányszor előfordult, ez pedig önbizalommal tölt el minket. A játékosok nagyon összetartó csapatot alkotnak, maximálisan a feladatra koncentrálnak és motiváltak, még azok is, akik nem játszanak. Ez nagyon jót tesz nekünk.”

Új korszak a veteránok számára

„A veteránok nem állnak meg. Lehet, hogy vannak egy adott idényen belül jobb és rosszabb időszakaik, de ez minden játékosra igaz. Nem a koruk alapján kell megítélnünk a játékosokat, hanem a pályán nyújtott teljesítményük alapján. Lehet, hogy azt gondolod, hogy Benzema, Modrić és Kroos már nincs olyan fizikai állapotban mint a fiatalok, de ahogy ők hárman kezelik a meccseket, az kivételes, és ezt pénzért nem lehet megvenni. Ez a tapasztalatból adódik és abból, hogy úgy kezelik az adódó helyzeteket, mint senki más.”

Modrić, Kroos és Benzema folytatásáról

„Szerintem maradni fognak. Arra is gondolnunk kell, hogy ha abbahagyják, akkor változtatni kell valamit, és szem előtt kell tartanunk a klub jövőjét. Fantasztikus fiatal játékosaink vannak, akik egy olyan korszakot fognak meghatározni a Real Madridnál, ami más lesz mint a Modrić, Kroos és Casemiro által fémjelzett.”

A Clásico megnyerése erősebbé tette a csapatot?

„Semmit nem kell bizonyítanom senkinek 1272 meccs után. Mindenki ismer, mindenki képes rólam ítéletet mondani.”

Madridstore

Alaba idénye

„Voltak gondjai az idény során, különösen fizikálisan, néhány olyan sérülés miatt, amelyek némileg hátráltatták. Nem volt meg az az állandóság a játékában mint tavaly, de visszatért és nagyon jól teljesít. Ő is az egyik oka annak, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni ezt a két meccset.”

Rodrygo

„Rodrygo személyes okok miatt később érkezett meg az edzésre, majd edzett és nincs problémája, bevethető.”

Vini Jr. fejlődéséről, és arról, hogy meddig juthat

„Sokkal összetettebb a játéka a kapu előtt és az egy az egy elleni szituációkban. Jól kezeli a helyzeteket. Az ő esetében mindössze bizonyos egyéni gyakorlatokon dolgoztunk, hogy javítsunk a befejezésein. Nincs határ abban, hogy mit érhet el. A fizikuma sokat segít majd neki, rendkívül erős a teste. Nem fáradt, mindig keményen dolgozik az edzéseken. Minden játékos számára, aki manapság megteremti a különbséget, a cél a folytonosság.”

Mit csinált a győzelem utáni pihenőnapon?

„Elbicikliztem a Casa de Campóhoz a feleségemmel. Nagyszerűen éreztem magam.”

Meglepte, hogy megkérdőjelezték?

„Nem. A munkám miatt sokszor vagyok reflektorfényben. Ez normális, nincs gondom vele. Nem tudom, hogy hány sajtótájékoztatót adtam már, de többet mint 1272. Majdnem 2500-at. Mára elég is volt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…