Ancelotti: Elégedettek lehetünk, de még van hátra 90 perc

Ancelotti
Carlo Ancelotti a Chelsea elleni győzelem után (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Chelsea elleni 2-0-s győzelem után is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt, ahol a csapat játéka mellett néhány játékosáról is beszélt az újságíróknak.

A meccs

„Egy remek meccset játszottunk. Az első pillanatokban volt egy kis megingás, de a célunk az volt, hogy továbbjussunk, ezt pedig elértük. A visszavágón szenvedni fogunk, mert a Chelsea egy nagyon jó csapat, remek játékosokkal, így 90 percet ki kell majd bírnunk. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és a teljesítményünkkel.”

„Lehet azt mondani, hogy 10 ember ellen nagyobb nyomást is gyakorolhattunk volna, de amikor 11 a 11 ellen volt a pályán, rengeteget küzdöttünk, és a meccs végére hiányzott az energia és a letisztultság. Elégedettnek kell lennünk, de még van hátra 90 perc. Meg kell ismételnünk a mait a Stamford Bridge-en, mivel tudjuk, hogy a Chelsea a legjobbját fogja nyújtani a jövő héten.”

Visszavágó

„Sok energia van bennem. A csapat remekül nézett ki, nagyon örülök. Elégedett vagyok, de nyugodtnak és összeszedettnek kell maradnunk, hiszen még le kell játszanunk 90 percet és bármi megtörténhet a futballban. Jól kell kezelnünk ezt az előnyt, meg kell próbálnunk megismételni a mait.”

Kezdő

„Mindig a legjobb csapatot keresem. Vannak meccsek, ahol három csatárral tudunk helyzeteket kidolgozni, és szerintem Kroos nagyon sokat segít játékmesterként a labdatartásban és a szélek bejátszásában. Lehet, hogy így többet szenvedünk védekezésben, de ha megvan a csapatszintű elköteleződés, akkor nem áll fenn ez a helyzet. Jól működött a dolog.

Valverde

„Ő volt a legjobb a pályán. Rengeteg energiát mozgatott meg, nagyon jól helyezkedett. Remekül oldotta meg a védekezést Kroosszal, briliáns volt labdaszerzésben az első tíz percet kövezően, amikor változtattunk néhány apróságon.”

Carvajal

„Sosem hagy cserben téged a nagy meccseken, és az a nyomásgyakorlás, amellyel próbálkoztunk, nagyrészt az ő oldalán volt eredményes Chilwell-lel szemben.”

A középső védők

„A srácok hátul nagyszerűen oldották meg a feladatukat. Carvajal és Camavinga előre nyomultak, a középső védők pedig a két csatárral maradtak, amit nagyon jól megoldottak. Védekezésben jónak tűnünk, Camavinga pedig nagyszerűen teljesít ezen a poszton Mendy hiányában.”

Asensio és Rodrygo közötti különbség

„Rodrygo több kockázatot vállal, mivel direktebb játékos, többször találkozik a védőkkel. Marco remekül mozog be az üres területekre és elképesztően jól lő. Nagyon nagyra értékelem őt, mivel mindig képes betalálni, akár kezdőként lép pályára, akár a padról áll be. Meghatározó játékos, hiszen a góljaival és gólpasszaival meg tudja változtatni a meccseket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK