Ancelotti: A legjobbunkat kell nyújtanunk, ha az elődöntőbe akarunk jutni

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid olasz menedzsere a Chelsea elleni BL-negyeddöntő visszavágója előtt nyilatkozott az újságíróknak.

A mérkőzés

„Jó formában vagyunk, motiváltak, mint mindig. Ezek fontos meccsek egy nagy sorozatban. Arra koncentrálunk, hogy próbáljunk komplett teljesítményt nyújtani. Még 90 percet le kell játszani, bármi történhet. Készen kell állnunk, hogy olyan jól játsszunk, amilyen jól csak tudunk.”

„Nem könnyű kiválasztanom a kezdő tizenegyet. Egyik nap már megvan, majd azok, akik kevesebbet játszottak, nagyszerű meccset hoztak és változtatnak a terven. Ez a keret nagyon mély, és tiszteletlenség azokkal szemben csak a kezdőre gondolni, akik kevesebbet játszanak, de briliáns munkát végeznek. Lehet, hogy Camavinga megint bal oldali védő lesz.”

Mérkőzések időpontjai

„Csak a futballal foglalkozunk. Vannak csapatok, akik jobban hozzászoktak ahhoz, hogy délután játszanak, vannak, akik inkább az esti meccsekhez vannak szokva. A meccsnaptár bármely napszakra tartalmazhat meccseket, mindig készen kell állnunk.”

A klub elvárásai

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ennél a klubnál mit kell csinálnunk, meg kell nyernünk minden meccset. Az utolsó pillanatig harcolunk minden erőnkkel. Bejuthatunk egy újabb elődöntőbe. Egyszerre csak egy lépést teszünk. Ha ismét sikerül elérnünk ezt ebben az idényben, akkor jó munkát végeztünk. Az, hogy a világ legjobb sorozatában harmadszor is elődöntősök vagyunk, nagyon jó dolog.”

Európa királyai

„A történelem azt diktálja, hogy ez a klub a sorozat királya, mi pedig a klub történetének egy apró szelete vagyunk. A Real Madrid 14 BL-t nyert meg, ez a klub a király. Szeretnénk ehhez mi is hozzájárulni azzal, hogy megpróbáljuk megnyerni a tornát.”

A Chelsea tulajdonosának csapatbeszéde

„Szerintem ez motiválhatta a játékosokat. A dolgok nem mennek a legjobban a Chelsea-nél, szóval ez jobb teljesítményre sarkallhatja a játékosokat. Ha a klub ezt szeretné tenni, nekem nem lenne kifogásom ellene. Ha az elnök lejönne minden meccs után, én örülnék. Joga van ismerni az edzői döntéseket. A klubnak joga van tisztában lenni a történésekkel.”

„Nem gondolom, hogy könnyű meccs lesz. Bármi megtörténhet, a játékosok tudják ezt. Tavaly az első meccs könnyebb volt, de a dolgok gyorsan megfordultak a Bernabéuban, nagyon szenvedtünk. Ugyanez a Stamford Bridge-en is megtörténhet.”

A jövője és a Chelsea helyzete

„Szeretném tisztázni a helyzetet. Elmondtam, hogy nem szeretnék beszélni erről, és spanyolul mondtam el. Szerződésem van 2024-ig, szeretnék a Real Madridnál maradni. A Chelsea nehéz időszakon megy át, nekünk pedig nagyon jól kell játszanunk holnap. Ez egy nagy lehetőség lehet, hogy megváltoztassák a helyzetüket, nekünk pedig ezt figyelembe véve biztosítanunk kell, hogy a legjobbunkat nyújtsuk.”

Kroos védekező középpályás

„A posztja nem sokat változik. Szerintem amikor középen játszik, kicsit kimegy a szélre is, ha pedig védekezőbb szerepkörben van, akkor inkább beljebb. Védekezés szempontjából nincs igazán nagy különbség. Ahhoz, hogy kisegítsük őt, amikor mélyen játszó középpályásként van a pályán, biztosítanunk kell, hogy kollektív munkát végezzünk, amit a modern játék megkövetel. Ha nem védekezel 11 emberrel, gondjaid lesznek.”

„Kroos egy legenda, fizikálisan és mentálisan is jó állapotban van. Ahogy ő is mindig mondja, szeretné itt befejezni a karrierjét.”

Nacho

„He nem játszik, akkor frusztrált lehet. Ha ugyanazzal a tizenegy emberrel lépünk pályára, mint a Clásicón vagy az odavágón, akkor mind frusztráltak, Asensio, Ceballos… Mindenki, aki nem játszik. Több mint tizenegy játékos van, akik megérdemlik a játékot.”

Megbánták, hogy nem lőttek még egy gólt az első meccsen?

„Top teljesítményt nyújtottunk az első meccsen, holnap pedig pontosan azt kell tennünk, amire készültünk, vagyis a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, ha az elődöntőbe akarunk jutni. Aztán meglátjuk.”

Bellingham

„Ő a Dortmund játékosa, nem szeretnék más csapatok játékosairól beszélni.”

Laporta sajtótájékoztatója

„Nem láttam, mivel utaztunk. Az ügyben nyomozás folyik. Nincs mit mondanom.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…