Ancelotti: Elégedettek vagyunk, hogy ismét ott vagyunk az elődöntőben

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid olasz mestere a Chelsea elleni továbbjutást követően is elmondta gondolatait az újságíróknak.

A mérkőzés

„Elégedettek vagyunk, hogy ismét elődöntőt játszhatunk, megyünk előre a döntőért. Egy elődöntő mindig siker, hiszen lehetővé teszi, hogy álmodozzunk egy újabb BL-győzelemről, egy újabb döntőről. Nehéz volt, ahogy erre számítottunk is, hiszen az ellenfelünk mindent megtett a továbbjutásért. A Chelsea remekül teljesített az első félidőben, okozott nekünk néhány problémát, de nagyon jó második félidőt játszottunk, javítottunk a játékunkon, jobban járattuk a labdát, dinamikusabbak voltunk.”

„Az idény ezen szakaszában a csapat jól teljesít. Jól dolgoztunk az elmúlt meccseken, a csapat nagyon motivált és a feladatra koncentrál. Nagyon egységesek vagyunk, kevés gólt kapunk. A félidőben megbeszéltük, hogy néhány védekezési problémát hogyan oldjunk meg, mivel egy kicsit szenvedtünk az első játékrészben. Valverde átkerült bal oldalra, Camavinga kisegítésére, mivel Kanté és James is ott rohamoztak.”

A párharc kulcsa

„Ha megvan a csapatszintű elkötelezettség a védekezés kapcsán, akkor megteremthetjük a különbséget. Ez az alapja annak, hogy meg tudjuk mutatni a bennünk rejlő kvalitásokat. Ebből van bőven, és az, ha hátul egységesek vagyunk, sokat segít.”

Rodrygo

„Lehet, hogy a teljesítménye nem volt olyan jó, mint néhány korábbi alkalommal, hiszen játszott hihetetlenül jó meccseket, de rendkívül hatékony volt. Korábban voltak olyan meccsek, ahol elképesztően jól játszott, de nem lőtt gólokat. Most ő jelentette a különbséget, megnyerte a meccset a két góljával. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen fiatal játékosaink vannak, akik ennyi energiával és kvalitással rendelkeznek. Miattuk lehetünk magabiztosak a jövőt illetően.”

Madridstore akció 2023.04.19.
Villámakció a Chelsea elleni továbbjutás örömére!

Courtois védése a szünet előtt

„Az a védés megakadályozta, hogy Cucurella betaláljon, ez kritikus pillanat volt, mivel egy gól megváltoztathatta volna a játék képét a második félidőben. Fontos védés volt, mert a Chelsea rendkívül nagy intenzitással játszott.”

Ferguson rekordjának beállítása (100 győzelem a BL-ben edzőként)

„Megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan nagyszerű edző és ember számait érhettem el, mint Ferguson. Megtisztelve érzem magam és nagyon örülök, hogy ott lehetek mellette.”

Benzema és Alaba

„Alaba a combjában érzett kellemetlenséges, Benzemát pedig megtaposták, ezért döntöttünk úgy, hogy lecseréljük.”

Militão sárga lapja

„Kicsit aggódtam, hogy 10 emberrel játszhatunk. Úgy nehezebb dolgunk lett volna, de aztán csodás meccset játszott. Elveszítettük őt az elődöntő első meccsére, ami nagy kár, de reméljük, hogy Alaba addig felépül addig.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…