Ancelotti: Győzelmet érdemeltünk

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid olasz mestere megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Manchester City elleni BL-elődöntő párharc első mérkőzése után.

A mérkőzés

„Nyerhettünk volna, megérdemeltük, de az ilyen dolgok előfordulnak. Pozitív érzéseink vannak a visszavágó előtt, mivel nagyon jól játszottunk. Az első 20 percben sokat volt náluk a labda, de nem okoztak nekünk problémákat.”

„Teljesen normális, hogy a Manchester City birtokolja a labdát, ettől nem kell idegesnek lennünk. Meglőttük a gólt, onnantól kezdve pedig remekül játszottunk, irányítottuk a meccset, helyzeteket dolgoztunk ki. Nagyon elégedettek voltunk azzal, ahogy játszottunk, remélem, hogy a visszavágón is meg tudjuk ezt ismételni.”

A visszavágó

„Keményebben fognak nyomni, mert otthon lesznek. Megfelelően álltunk a meccshez, a második félidőben irányítottuk a Manchester Cityt. Többet járattuk a labdát, több helyzetet dolgoztunk ki. Az első játékrészben nem voltunk túl türelmesek a labdakihozataloknál. Többet lehetett volna nálunk a labda, ahogy a második félidőben.”

Védekezés

„Arra koncentráltunk, hogy a vonalak között mozgó játékosokat kontroll alatt tartsuk, ilyen De Bruyne vagy Gündoğan. Mindenki remek munkát végzett. Briliáns munkát végeztünk védekezés szempontjából, alig dolgoztak ki helyzeteket. Egyszer kerültek szembe egy az egyben Courtois-val, de az is les volt, ezen kívül pedig távoli lövésekkel próbálkoztak. Semmi több. A csapat nagyon elkötelezett volt. Rüdiger fantasztikus meccset hozott.”

A City gólja

„Kint volt. Nem én mondom ezt. A technológia. Láthattuk a beIN Sports képernyőjén. De a VAR nem vizsgálta, mivel nem látták. Furcsa nekem, hogy nem ellenőrizték megfelelően. Apró részletek. Szöglet jött volna nekünk, de a bíró nem volt kellően figyelmes. Ráadásul még egy sárga lapot is kaptam, pedig nem is játszottam. Nem figyelt oda kellőképp, mivel voltak a pályán játékosok, akik sárgát érdemeltek volna.”

Naptár

„Figyelembe véve azt, hogy szombaton késő este még játszottunk, a csapat nagyon jó volt, remek, fizikálisan erős meccset játszott. Most több időnk van a regenerálódásra, és arra, hogy felkészüljünk a szerdai meccsre.”

Veteránok

„A veteránok azok, akik a meccs tempóját diktálják. Az ilyen mérkőzéseken nagyon fontosak ebből a szempontból. Magabiztosságot adnak a fiataloknak, akik így elszántak lesznek.”

Camavinga

„Néha megpróbáljuk őt levenni a szélről, mert amikor nálunk volt a labda, sok problémát tudott okozni a második félidőben, több teret adott Vininek. Ő egy igazi garancia, a szó minden értelmében. Szélső védőként nagyon gyorsan fejlődik. Nagyon jól védekezik és helyezkedik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…