A Valencia újabb hivatalos közleménye

Valencia
Valencia (forrás: Valencia CF, Twitter)

A klub a rendőrséggel együttműködve azonosította a Viníciust inzultáló (egyik) szurkolót.

A Valencia CF összhangban a klub rasszizmus és erőszak minden formája elleni örökös elkötelezettségével bejelenti, hogy a rendőrség azonosította azt a szurkolót, aki rasszista gesztusokat tett a Real Madrid játékosa, Vinícius Jr. irányába a Mestallában, a spanyol bajnokság 35. fordulójában, május 21-én lejátszott mérkőzésén. A klub továbbá azon is dolgozik a rendőrséggel karöltve, hogy megerősítse további esetleges elkövetők személyazonosságát.

A klub a sajnálatos események bekövetkezésének pillanatától minden lehetséges felvételt kielemzett, és a hatóságokkal együttműködve a lehető leggyorsabban igyekezett tisztázni a történteket annak érdekében, hogy az illetékesek gyorsan és határozottan tudjanak cselekedni.

A Valencia CF fegyelmi eljárást indított, amely során a legszigorúbb bánásmódban részesíti az érintetteket, ideértve az életre szóló kitiltást a stadionból, szorosan együttműködve a hatóságokkal.

A klub mélyen elítéli az ilyen típusú viselkedést, amelynek nincs helye a futballban és a társadalmunkban, és nem egyeztethető össze a Valencia CF és a szurkolók értékeivel.

A Valencia CF határozottan fellépett a rasszizmus ellen, korábban is hasonló erővel cselekedett még 2019-ben, amikor egy életre eltiltotta azt a szurkolót, aki fasiszta gesztusokat tett az Arsenal szurkolói irányába egy Európa-liga mérkőzésen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Granada elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a spanyol bajnokság 15. fordulójában. Kezdőcsapat 13. Lunin2. Carvajal4. Alaba5. Bellingham8. Kroos11.…
Dani Carvajal
Tovább

A Granada elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a szombati bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, CañizaresVédők: Carvajal, Alaba, Nacho, Lucas…